Petak 09.07.2010.
19:10
Vestionline

Đoković: "Vatrena publika" me ispratila aplauzom

"Sigurno je da je mnogo bolje početi pobedom. Nema tu mnogo tajni. Biće lakše sada igrati drugi singl meč. Troicki igra protiv Čilića, koji je favorit u tom duelu. Može da bude rasterećeniji. Ne bi me čudilo da posle prvog dana bude 1:1", rekao je Đoković posle meča sa Ljubičićem i dodao:

"Zadovoljan sam svojom igrom iako sam imao krizni period pri kraju prvog seta. Tada sam slabo servirao. Tu sam imao više sreće od Ljubičića. Prvi set je verovatno bio jedan od presudnih trenutaka u meču. Kasnije sam samo čekao njegove greške na servisu. Kako je meč odmicao, dizao sam nivo svoje igre".

On je istakao da nije obraćao pažnju na uvrede koje su dolazile sa tribina.

"Znao sam da moram da budem priseban i koncentrisan. Ne mogu da utičem na publiku. Igrači i selektor Hrvatske su bili korektni. Na neke stvari ne možeš da utičeš i tako je to u životu. Očekivali smo vatrenu publiku. Tako je i počelo. Na kraju sam dobio i aplauz. To mi dosta znači", rekao je srpski teniser.

On je rekao da očekuje neizvestan meč u nedelju između Ljubičića i Troickog.

"Ljubičić je nezgodan igrači, jer ima dobar servis. Ako ga krene, može svakog da dobije. Ponavljam da je danas bio presudan prvi set. Da ga je dobio Ljubičić, meč bi otišao na drugu stranu. Radi se o iskusnom igraču. Svaki meč je otvoren. Videćemo šta će da bude u nedelju", dodao je Đoković.

On je priznao da se nije skoro čuo sa savetnikom srpske reprezentacije Nikolom Pilićem.

"Bogdan Obradović je u kontaktu s njim. To je osetljivo pitanje i smatram da je doneo pravu stvar kada je odlučio da ne dođe u Split. On je iz ovog grada. S Hrvatskom je osvojio Dejvis kup i sada pokušava da pomogne nama da i mi uradimo istu stvar", zaključio je Đoković.

2024 © - Vesti online