Nedelja 03.09.2017.
21:25 >> 23:31h
Vestionline, Tanjug

"Okršaj" u Nemačkoj: Šulc borben, Merkelova ipak ostavila bolji utisak

Tanjug/AP
Debatu prenose četiri najveća nemačka televizijska kanala: Angela Merkel i Martin Šulc

Anketa, koja je sprovedena među gledaocima tokom prve polovine debate i objavljena ubrzo po njenom završetku, pokazuje da Merkelovoj više veruje 33 odsto birača, a Šulcu 17, preneo je Rojters.

Prema rezultatima druge ankete za televiziju ARD, Merkelova je kompetentnija, kredibilnija i simpatičnija od Šulca. 

Jedina kategorija u kojoj je Šulc imao bolji rezultat je da je pokazao veću borbenost. 

Televizijsko sučeljavanje nemačke kancelarke Angele Merkel iz redova demohrišćana i njenog izazivača iz redova socijaldemokrata, Martina Šulca, održano je večeras u udarnom terminu.

Prva tema bile je - Turska. Merkel je izrazila uverenje da je sporazum sa Turskom apsolutno ispravan, "danas kao što je to juče bio", prenosi Ansa.

EU je, inače, marta prošle godine sa Turskom postigla dogovor o zaustavljanju priliva migranata ka Evropi.

Lider Socijaldemokratske partije (SPD) rekao je na početku duela da bi prekinuo pregovore o članstvu Turske u EU kada bi bio izabran za nemačkog kancelara, javlja Rojters.

Večerašnje televizijsko suočavanje jedina je planirana takva debata do kraja predizborne kampanje između Merkelove i Šulca.  

S početkom od 20:15 sati, tokom 90-minutne debate koju su prenosile četiri najveća nemačka televizijska kanala Merkel i Šulc su odgovarali na pitanja novinara. 

Prema ranijim predviđanjima, oko 20 miliona Nemaca - skoro trećina birača u zemlji od 80 miliona stanovnika - prati ovaj TV duel u vrućoj fazi predizborne kampanje uoči glasanja 24. septembra. 

2024 © - Vesti online