Nedelja 03.09.2017.
14:23
Vestionline

Rešena misterija tela jednog od najpoznatijih ubica u istoriji

commons.wikimedia.org
Henri Hauard Homs

Iza Holmsovog hotela nalazio se "bizaran lavirint tajnih prolaza, prostorija bez prozora, zamki i lažnih podova", kao i gasni ventili koje je mogao da kontroliše iz svoje sobe.


Ali kada je došao red na državu da pogubi Holmsa zbog ubistva njegovog poslovnog partnera, mnogi su bili ubeđeni da je 'dobri doktor' nekako izbegao vešanje i zaputio se u Južnu Ameriku.

Jedan od tih ljudi bio je i Holmsov čukununuk Džef Madžer, koji je u okviru emisije "Amerikan riper" na kanalu "Histori" želeo da sazna da li telo koje je sahranjeno u Holmsovom grobu zaista pripada poznatom ubici, prenosi En-Bi-Si Filadelfija.

Sud je u martu ove godine odobrio ekshumaciju tela, a posmrtni ostaci poslati na testiranje u aprilu, piše "Roling stoun".

U emisiji koja je prikazana u utorak gledaoci su konačno dobili odgovor na ovo pitanje: Telo je zaista pripadalo Holmsu.

Naučnici su za potvrđivanje identiteta koristili Holmsov zubni karton, s obzirom na to da nije bilo tragova DNK zbog bizarnog zahteva samog doktora.

Naime, njegov kovčeg je prilikom sahranjivanja ispunjen betonom, spušten na dubinu od tri metra, a zatim zaliven dodatnom količinom betona.

Jedna od posledica bili su savršeno očuvani brkovi na glavi ubice.

- Smrad je bio nepodnošljiv - rekao je jedan od antropologa sa Univerziteta.

Telo je ponovo sahranjeno, ali je Madžet i dalje skeptičan.

- Ovo me neće odvratiti od daljeg istraživanja - rekao je.

Pretpostavlja se da je Holms ubio između 20 i 200 ljudi. Iako je priznao 27 ubistava, samo devet je zvanično potvrđeno. Neke od osoba za koje je tvrdio da ih je ubio zapravo su bile još žive.

2024 © - Vesti online