Petak 09.07.2010.
16:42
Vestionline

Dejvis kup: Hrvatska - Srbija 1:1

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u prvom meču Hrvata Ivana Ljubičića rezultatom 3:0, po setovima 7:6 (3), 6:4, 6:1 u meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa, koji se igra u Splitu.

Đoković je odlično počeo i poveo 3:0 u gemovima u prvom setu. Srpski teniser je odlično servirao i nije dozvoljavao protivniku da dođe do svoje igre. Drugi teniser sveta je držao prednost od tri gema do rezultata 5:2, ali je Ljubičić serijom od 3:0 izjednačio na 5:5. Pobednik prvog seta odlučen je tek u taj-brejku, koji je posle 67 minuta pripao đokoviću rezultatom 7:3.

U drugom setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise do rezultata 4:4. Srbin je tada napravio brejk, a onda je sigurnim servisom stigao do trijumfa od 6:4 i vođstva od 2:0 u setovima. Ljubičić se praktično predao u trećem setu, a Đoković je iskoristio greške hrvatskog tenisera i ovaj deo meča dobio rezultatom 6:1.

Hrvatski teniser Marin Čilić pobedio je večeras Srbina Viktora Troickog rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 7:5, 6:2 u drugom meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa, koji se igra u Splitu.

Čilić je ušao angažovanije u meč i u prvom setu bio mu je dovoljan jedan brejk da stigne do prednosti od 1:0. Troicki je prvi set izgubio rezultatom 6:4 iako je u većem delu bio ravnopravan rival. Troicki je zaigrao angažovanije u drugom setu i poveo 3:0 u gemovima. Čilić je smanjio na 3:2, ali je srpski teniser serijom od 2:0 stigao do prednosti od 5:2. Troicki je tada počeo da pravi greške, a čilić je serijom od 5:0 dobio drugi set rezultatom 7:5. Hrvatski teniser je briljirao u trećem setu, a svom rivalu prepustio je samo dva gema.
 

U subotu od 15,00 sati na programu je meč dublova. Za Srbiju će nastupiti Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, dok će za reprezentaciju Hrvatske igrati Ivan Dodig i Antonio Veić.

Nedeljni program od 12,00 časova otvoriće Đoković i Čilić, a u poslednjem meču četvrtfinalnog duela trebalo bi da igraju Troicki i Ljubičić. 

2024 © - Vesti online