Subota 02.09.2017.
00:44
D. Dekić - Vesti

Bahatost lokalnih funkcionera prešla svaku meru

Tanjug
Deli šakom i kapom: Dragan Marković Palma

Suštinske razlike u nastupu lokalnih političara i prvog čoveka u državi, prema rečima čelnika Koalicije za nadzor javnih finansija Dragana Dobrašinovića nema, već samo formalne, jer je, kako kaže, nastup Aleksandra Vučića na državnom nivou donekle ispeglaniji.

- To je taj kod, ista kabadahijska lokalna retorika sa onom koju čujemo sa vrha države, kao što je isti i odnos prema protivnicima i jednako razumevanje svega. Razlika je samo što on nastupa na velikoj sceni, pa mu je nastup malo medijski upakovaniji, dok su lokalci grublji. Ali, suština je ista, što je jasno i iz primera, Vučićevog postrojavanja gradonačelnika Niša u stav mirno i vikanja na njega, koje je očito Vučić uveo u političku modu - ocenio je Dobrašinović za "Vesti", ocenivši da je sve vidljiviji na delu politički obrazac prostakluka i nasilništva.

Solidarni u moći

- Politička elita je narasla na unutrapartijskom siledžijstvu. Ako pogledamo profil ljudi koji su ušli u politiku, sve uočljiviji je prostakluk i najniži porivi bez imalo plemenitosti. Nažalost taj osećaj moći koji im da politika je bez kontrole, jer je sve primetnija prećutna solidarnost vlasti i opozicije - kaže Dobrašinović.

Kolegu Nenada Arsića pretukao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, šutirao ga i udario pikslom. Cvetanović koga zovu "skandal majstor", poznat je i po tome što je pomerao gradski praznik da bi išao u Čikago. Na proslavi njegovog 50. rođendana, 2015, u vatrometu i trubačima uživalo je 400 ljudi, a potrudio se da ima i sopstveni dokumentarac o uspesima na mestu gradonačelnika. Prethodnih dana sebi je dodelio i nagradu za najlepše dvorište u Leskovcu.

Pretnje novinarima

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković je prošle godine bez naknade dodelio devet hektara opštinskog zemljišta pored auto-puta jednoj firmi, koja je pre dve godine označena kao ekstraprofiter u trgovini ugljem.
U Vršcu je socijalista Ljubisav Šljivić posle privođenja zbog malverzacija psovao novinara.
- Seti se, ti treba još da živiš u ovom gradu - zapretio je Šljivić.
Novinaru je pretio i niški naprednjak Bratimir Vasiljević kome je 18 puta isključena struja, jer se neovlašćeno priključivao, a dugovi su mu tada dostigli 1,15 miliona dinara.

Vranjsko pravosuđe, kako su mediji javljali pre nekoliko meseci, sumnjiči za pedofiliju lokalnog moćnika iz Trgovišta, odbornika Srbu Cvetanovića. Navodno se i godinama unazad ponaša bahato, ali iako se znalo za njegove napade na žene, niko ga iz straha nije prijavio.

- Kako si ružna, marš odavde, da te ne vidim više - uvreda je Blagoja Spaskovskog, direktora RTB Bor i poverenika SNS-a, na račun jedne od radnica koje su negodovale zbog lepljenja predizbornih plakata SNS-a. Taj incident i osuda javnosti nisu Spasovskom zasmetali u životu i karijeri.

Ko drži novac poreskih obveznika u rukama i odlučuje o njemu, pokazao je i praktično predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, udeljujući nedavno pred kamerama novčanu pomoć nekim Jagodincima. Pošto je njegova propagandna velikodušnost postala hit na društvenim mrežama, pojavio se i predlog da se Palma odštampa na novčanici u vrednosti 3.000 dinara, koliko je najčešće delio.

2024 © - Vesti online