Četvrtak 31.08.2017.
14:20
Vestionline, blic rs

Premijera nove Bjelogrlićeve serije "Senke nad Balkanom"

V. Sekulić
Dragan Bjelogrlić

Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Miloš Timotijević,Tamara Krcunović, Marko Živić i još mnoge njihove kolege izneli su utiske sa snimanja serije, koja će od oktobra početi da se prikazuje na RTS.

Kreativni direktor serije Dragan Bjelogrlić smatra da je niški festival idealno mesto za premijeru pilot epizode.

- Niški festival je festival sa najvećom tradicijom, Nišlije su dobri domaćini, mi glumci se ovde lepo osećamo... Nisam imao dileme gde treba pustiti prvu epizodu. U seriji imamo postmodernističku kombinaciju žanrova trilera i drame, mešavinu fikcije i istorijskih događaja, a imamo i dosta autentičnih likova. Ovo je dosta hrabar poduhvat, trebalo je dosta znanja i energije, para i truda da se to izgura. Biće 10 epizoda, svaka epizoda ima svoju priču - rekao je Bjelogrlić.

Prema njegovim rečima, boljim poznavaocima istorije biće zanimljivije i lakše da se uključe u novu seriju, ali i oni koji ne znaju ko su bili general Vrangel, general Petar Živković ili Đorđe Karađorđević, uspeće da se uključe u seriju i da shvate smisao serije.

- Svi ti likovi su u funkciji dramskog zapleta - rekao je Bjelogrlić navodeći da je serija snimana u Srbiji, Makedoniji i Rusiji, okupila veliku glumačku ekipu.

2024 © - Vesti online