Četvrtak 31.08.2017.
13:37
Vestionline

Vaclav Klaus: Evropa je već u ratu, a neprijatelj nam je i Angela Merkel

commons.wikimedia.org/Pelz
Bivši predsednik Češke Vaclav Klaus

Klaus je u sredu došao na miting radikalne Alternative za Nemačku (AfD) u Hofhajm blizu Frankfurta da podrži nemačke nacionaliste u kampanji pred septembarske parlamentarne izbore u Nemačkoj.

"Bez preterivanja se danas može govoriti da je Evropa u ratu. Borbene trupe na obe strane su nam svim dobro poznate. Na jednoj strani, a to je moja strana, stoje sloboda, demokratija, tradicionalna porodica i normalno ljudsko ponašanje uobičajeno tokom istorije, suverenitet evropskih nacionalnih država, patriotizam, inostrana putovanja i boravak umesto migracije", obratio se Klaus aktivistima AfD, javljaju danas češki mediji.

Klaus je tu svoju stranu opisao kao nenasilnu, ljubaznu i spremnu za diskusiju, dok je neprijatelje, među koje je uvrstio i Angelu Merkel okarakterisao kao arogantne i agresivne.

"Na drugoj strani stoji politička korektnost, multikulturno društvo, borba za ljudska prava, feminizam, rodna ravnopravnost i agresivnost homoseksualaca, masovna migracija, gospođa Merkel, gospoda Šulc i Junker, prinudna, nespontana unifikacija, centralizacija, harmonizacija i standardizacija Evrope", rekao je u Nemačkoj na mitingu nacionalista bivši češki predsednik.

Klaus je ponovo iskoristio priliku da upozori, što dosledno čini od izbijanja migracijske krize 2015. godine, da masovna migracija ugrožava evropsku civilizaciju i kulturu.

2024 © - Vesti online