Sreda 30.08.2017.
12:48
Vestionline

Ako štrajkujete, postaćete tehnološki višak?

wallpaper-kid.com
 

Predsednica Odbora DS za obrazovanje Marina Nikolić upozorila je da se "ovi podaci iznose uoči 1. septembra samo kako bi se sprečilo održavanje najavljenog štrajka prosvetnih radnika".

Ona je u saopštenju navela da se to radi "uz prikrivenu pretnju da zbog manjka dece svako može postati tehnološki višak".

Nikolić je navela i da je "manipulacija strahom najefikasnija kada se prikrivaju informacije", istakavši da to radi aktuelna vlast.

"Ni ministar Šarčević, ni premijerka Brnabić, ali ni njihovi prethodnici nisu saopštili informaciju o broju i strukturi zaposlenih u obrazovanju i nauci", izjavila je ona.

Prema njenim rečima, ukoliko bi se znala struktura i tačan broj nastavnika, oni bi mogli da se rasporede teritorijalno. Kritikovala je i uputstvo koje je ministarstvo prosledilo školama, gde preporučuje broj odeljenja sa po trideset učenika. 

"Prema stručnim analizama taj broj bi trebalo smanjiti na maksimalno 25 đaka, pa i manje, u cilju boljeg sticanja znanja", rekla je ona, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online