Sreda 30.08.2017.
12:26
rs.n1info

Medžik Džonson i Semjuel L. Džekson zamenjeni sa migrantima

Reuters
Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Irvin Medžik Džonson

Košarkaš i glumac su fotografisani u jednom parku kako se odmaraju na klupi posle kupovine, dok su oko njih kese luksuznih brendova.

"Sem i ja se odmaramo na klupi juče u Forte dei Marmi u Italiji. Fanovi su se okupili i počeli da nas fotografišu", napisao je Džonson na svom Twitteru.

Fotografija se brzo proširila društvenim mrežama, a italijanski komičar Luka Botura je rešio da napravi socijalni eksperiment na koji je se veliki deo italijanske javnosti "primio" i zamenio glumca i košarkaša za izbeglice.

"Resursi Boldrinijeve kupuju u Pradi sa naših 35 evra. Podelite ovu fotografiju ako ste zgroženi", napisao je Botura.

Laura Boldrini je italijanska političarka koja zagovara politiku otvorenih migracija, a Boturin post su mnogi shvatili ozbiljno, ne uvidevši šalu, ili što je gore - ne prepoznavši slavni dvojac na fotografiji. Inače, u Italiji stanovnici plaćaju 35 evra za ugošćavanje izbelica. 

Boturin post je šerovan više 1.000 puta, a samo 40 odsto ljudi je razumelo njegovu provokaciju.

Jedna od slavnih osoba koja se "upecala" jeste manekenka hrvatskog porekla koja radi u Italiji, Nina Morić, a koja je komentarisala da je 35 evra previše za ovakav luksuz, odnosno za kupovinu u Pradi i Luj Vitonu.

Kasnije je svoj "previd" objasnila kao socijalni eksperiment, dok ju je dobar deo javnosti optužio za rasizam i ekstremizam.

2024 © - Vesti online