Sreda 30.08.2017.
09:58
Vestionline, b92.net

Veliki požar kod Bara: Srpski turisti bežali od vatre, Poljak izazvao "havariju"

Facebook/Podgoricki vremeplov
Vatra se opasno približila kućama

Načelnik Barske službe zaštite, Velizar Čađenovic, rekao je za "Vijesti" da je plamen buknuo pod neverovatnim okolnostima.

- Obavešten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u nameri da signalizira na kom se mestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki deo brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca - rekao je Čađenović.

On je dodao da ce tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih časova kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a, prenosi RTCG.

- Odmah smo počeli da pravimo planove akcije od rane zore. U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, međutim, zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu - kazao je on.

Srpski turisti koji su se nalazili u Šušnju su planirali da noć provedu na plaži, ali im je i to bilo onemogućeno zbog velikog dima. Među njima se našla i porodica sa četvoromesečnom bebom. 

Požar je stavljen pod kontrolu, ali je situacija mogla da bude daleko dramatičnija jer je vatra stigla na svega tridesetak metara od kuća.

2024 © - Vesti online