Utorak 29.08.2017.
21:24
rs.n1info

Jeremić: Vlast SNS-a će se srušiti kao kula od karata

EPA/Srđan Suki
Vuk Jeremić

Jeremić je na skupu u prostorijama opštine Stari grad kazao da SNS može da izgubi predstojeće izbore u Beogradu jer kako je naveo, opozicija ima više glasova u glavnom gradu.

- U Beogradu će se voditi velika politička bitka. Ovde vlast ima manje glasova i pokušaće da uradi sve da prevari i ukrade ali neće moći - kazao je Jeremić.

Govoreći o saradnji sa drugim strankama, Jeremić je kazao da u zajedničkom frontu ima mesta za "svakog ko se obaveže da posle izbora neće sa naprednjacima".

Bivši kandidat za predsednika Srbije ocenio je da je donošenje zakona o lustraciji i o poreklu imovine najvažniji zadatak "u novoj Srbiji".

- Povratak pristojnosti i civilizovanog dijaloga u javni prostor je neophodan i to će biti prioritet nove stranke. Bićemo stranka centra koja će se zalagati za neprikosnovenu vladavinu prava - kazao je Jeremić.

On je naveo da će nova politička organizacija koja će biti osnovana u oktobru, svom snagom podržati domaću privredu i preduzetnike.

- Aktuelna vlast svesno vodi pogubnu ekonomsku politiku, hoće da ljude drži na minimalcu, zavisne od milostinje vlasti i bez snage da se usprave. Žele robove, ne dostojanstvene i ponosne građane. Ovaj režim želi da izgubimo nadu, da se predamo - istakao je Jeremić.

2024 © - Vesti online