Utorak 29.08.2017.
21:01
Vestionline

Američki senator: Bez imuniteta za Centar u Nišu

Tanjug
Aleksandar Vučić i Ron Džonson

Odgovarajući na pitanja novinara, nakon sastanka sa predsednikom Vučićem, kako vidi Humanitarni centar u Nišu, Džonson je naveo da davanje imuniteta tom centru ne bi bilo u najboljem interesu ljudi u Srbiji u smislu izgradnje privrede i stranih ulaganja.

- Da bi kapital ovde došao, potrebno vam je što manje korupcije i vladavina prava, kao i indikacije da se država zaista kreće ka tržišnom kapitalizmu i stabilnosti, a, na žalost, predsednik Rusije Vladimir Putin demonstrira suprotno - rekao je Džonson.

Predsednik Srbije je, nadovezujući se na Džonsonove reči, poručio da Srbija odluke donosi u skladu sa svojim interesima, ističući da nismo bili izloženi nikakvoj vrsti agresije po tom pitanju.
"U skladu sa interesima nezavisne i stabilne Srbije donosićemo odluke", podvukao je Vučić.

On se zahvalio Džonsonu na iskrenosti i otvorenosti i dodao da je republikanski senator uvek bio takav, kao što je takva i naša pozicija.

Govoreći o tome kako se u Vašingtonu gleda na uticaj Rusije u Srbiji, Džonson je rekao da bi voleo da je Rusija "prijateljski rival" Sjedinjenih Država i zapadne civilizacije, dok sa druge strane "imamo situaciju da smo postali neki neprijatelji".

Kako je rekao, posle raspada SSSR, postojala je jako dobra prilika da rade zajedno za benefit svih ljudi, te da je SAD spremna da bude prijatelj, a ne rival Rusiji, ali da je na ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da donese odluku.

- Mi radimo na tome da očvrsnemo svoju odlučnost i da svi u Rusiji shvate da ćemo se suprotstaviti maltretiranju i agersiji - rekao je Džonson.

2021 © - Vesti online