Utorak 29.08.2017.
14:13
Đ. Barović - Vesti

Upoznajte momka koji je napisao balkanski "Despasito"

youtube.com/Emir Tucakovic
Magistrirao, a nema posla u struci

I dok se u originalu peva o ljubavi, u ovoj pesmi, Emir Tucaković, momak iz Konjica ispričao je suštinu nevolja za većinu ljudi u bivšoj Jugoslaviji: beda, siromaštvo, stranačko zapošljavanje, odlazak mladih ...

Otuda je prepev Diž' se Tito postao pravi regionalni hit koji je posredstvom fejsbuka već videlo oko milion ljudi, a putem jutjub kanala cifra pola miliona.

- Tekst pesme sam napisao komentarišući aktuelnu ekonomsku i društvenu situaciju u Bosni, a hit "Despasito" sam odabrao zato što mi je bilo preko glave koliko se vrti po medijima. Međutim, od zafrkancije namenjene prijateljima i porodici i sam sam na kraju bio iznenađen koliko se to narodu dopalo - priča za "Vesti" ovaj 30-godišnjak, inače prvi magistar kriminologije u Bosni koji i dalje čeka posao adekvatan stečenom obrazovanju.

- Od pre pet godina kako sam magistrirao javljam se na sve konkurse za posao u struci, ali nema mi tu pomoći. Rukovodeći se onom starom "šuti, samo da se radi", tako sam prvo počeo kao fizički radnik, a onda me je "unapredilo", valjda zbog stručne spreme, pa sada radim kao obezbeđenje u jednoj državnoj firmi. Evo, upravo sam izašao iz noćne smene i ne žalim se. Plata je ok, samo da je ima - kroz smeh priča Emir koji je tekstopisac pesama, ali onih, pravih.

A zašto je snimio baš ovu parodiju pročitajte na VESTI DIGITAL:

Zavisno od toga da li korisitite android ili apple platformu aplikaciju možete skinuti sa:

za Apple uređaje: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

Tvoje novine na ekranu!

2024 © - Vesti online