Petak 09.07.2010.
15:05 >> 16:11h
Vestionline

Zapatero zabrinut za hobotnicu Pola

Hobotnica Pol je pogodio je većinu rezultata Nemačke, a predvideo je i poraz Nemačke u polufinalu u sredu. Španski premijer se potom javno našalio rekavši da ovu već svetski slavnu hobotnicu "možda treba zaštiti, jer su nemačke novine i internet strane pune tekstova u kojima se govori o - 'prženoj hobotnici'.

Posle poraza Nemačke, hobotnica je od slavnog javnog vidovnjaka postala preko noći meta teških kletvi i psovki u zemlji. Nemački mediji su besni na hobotnicu, a Zapatero je to iskoristio da se našali. On će navodno uputiti pismo nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i pitati je da li je kod akvarijuma u Hamburgu, u kome 'stanuje' hobotnica Pol, potrebno postaviti lično obezbeđenje.

U španskim medijima se pojavila i jedna izjava tamošnjeg zvaničnika koji nudi azil hobotnici Polu, dok drugi poručuju da se širom Evrope uvede zabrana ribolova da nekom fudbalskom navijaču iz Nemačke ne bi palo na pamet da pokuša da upeca i pojede Pola.

Sa druge strane u Nemačkoj tvrde da hobotnici ne preti nikakva opasnost i da Pol nastavlja svoju vidovnjačku karijeru. Hobotnica bira svoj pik tako što stavi pipke na kutiju na kojoj su boje timova koji se tada sastaju.

Posledenje predviđanje čuvene hobotnice je da će Nemačka pobediti Urugvaj i osvojiti treće mesto, a da će Španija u finalu savladati Holandiju i postati novi prvak sveta.

2024 © - Vesti online