Nedelja 27.08.2017.
22:03
Vestionline

"Merkelova je potpuno odvojena od realnosti"

Reuters
Kancelarka Nemačke Angela Merkel

Šulc je konzervativnu kancelarku u intervjuu za javnu televiziju ARD optužio da je pokušala da nametne svoja pravila za njihovu jedinu televizijsku debatu koja će se održati iduće nedelje, i da zloupotrebljava svoju funkciju i obilazi birače tokom izbore kampanje o državnom trošku.

"U pogledu više tema ljudi smatraju da je Merkel odvojena od realnosti", rekao je šef Socijaldemokratske partije (SPD). 

Prema najnovijoj mesečnoj anketi Dojčlandtrend (Deutschlandtrend) za ARD, hriščanska unija CDU/CSU Angele Merkel dobila bi 38 odsto glasova, a SPD 22 odsto. Šulc je i dalje uveren da bi mogao da pobedi, pozivajući se na studiju nedeljnika Špigl od prošle nedelje prema kojoj je 46 odsto birača neopredeljeno. 

- Želim da doprem do neopredeljenih. Ako uspem, mogu da pobedim na izborima 24. septembra - rekao je on.

Kritikovao je Merkelovu koja će prema Špiglu od ovog vikenda koristiti vojne i policijske helikoptere tokom svoje izborne kampanje. 

- Ona koristi državna sredstva da stigne do skupova u unutrašnjosti po nižim cenama - rekao je Šulc i ponovio da ga ne interesuje nova "velika koalicija" konzervativaca i SPD kao ona koja vodi Nemačku poslednje četiri godine.

- Ako ona (Merkel) želi da učestvuje pod mojim vođstvom sa CDU kao manjinski partner, možemo da vidimo. Ali ne verujem da ni oni (konzervativci) žele da nastave veliku koaliciju - rekao je Šulc.

2024 © - Vesti online