Sreda 30.08.2017.
12:30
A. Šišić - Vesti

Skrovište templara

youtube.com/Vigilant Citizen
Odaje ove pećine navodno su bile odaje templara

U poslednje vreme pažnju avanturista privlače Caynton pećine u Engleskoj. Kada su izgrađene i ko ih je tačno napravio i danas je predmet rasprava.

Ove podzemne komore su, kako kažu legende, bili tajne odaje vitezova templara. Sakrivene duboko u šumi bile su idealno mesto za obavljanje mističnih rituala daleko od radoznalih očiju. Mnogi veruju da su u jednim od ovih hodnika templari nakon progona sakrili deo svog enormnog blaga.

U prilog ovoj teoriji ide i činjenica da su mnogi vitezovi templari optuženi za jeres mučki ubijani, pa je red morao da se okuplja u podzemlju kako bi preživeo. Znalci smatraju da ovi hodnici ukrašeni lukovima i prostorima za sveće nemaju dodirnih tačaka sa drevnim redom vitezova već da su nastali od ruku drugih majstora.

U koje svrhe - ne mogu da tvrde. Tokom 2012. godine ove pećine su zapečaćene jer su se u njima okupljali savremeni ljubitelji okultnog. Nedavno je jedan fotograf dobio dozvolu da zađe u ove odaje a nakon šo su slike obišle svet, rasprava o tajnama koju kriju Cadžnton pećine je ponovo pokrenuta.

2024 © - Vesti online