Nedelja 27.08.2017.
20:20
Z. M. - Vesti

Počela predizborna kampanja u Austriji: Građanima dojadila vladajuća koalicija

Ž. Tomić
Krenula izborna trka: Plakati za predstojeće izbore

Na plakatu se vidi tandem bicikla, na kojem sedi biciklista u dresu Austrije i iza njega jedan gojazni Austrijanac sa majicom "Izbeglice dobro došle", čime je jasna poruka FPOe .

Lider FPO Hajnc Kristijan Štrahe istakao je da je pod aktuelnom vlašću bilo mnogo negativnog razvoja na teret domaćeg stanovništva.

"Postoji ogroman broj ljudi koji je došao u zemlju, a nije uplatio nijedan cent u naš socijalni sistem, a dobija socijalne usluge. To domaće stanovništvo smatra nepravednim", poručio je on.
Istovremeno je naglasio da svi koji žele promene moraju glasati za FPOe, jer je "lepak koji u Austriji najbolje lepi onaj "crveno-crne" koalicije.

Migracija i integracija, kako je najavio, biće glavne teme kampanje, pošto ove dve teme utiču na sve oblasti svakodnevnog života.

I generalni sekretar FPOe Herbert Kikl kaže da domicilno stanovništvo, koje je dalo doprinos blagostanju zemlje, ima osećaj da se vlada prema njemu odnosi nepravedno, jer bolji tretman dobijaju migranti i izbeglice koji su došli u proteklom periodu.

2024 © - Vesti online