Nedelja 27.08.2017.
10:22
Tanjug, Vestionline

Evropski derbi: Večita priča broj 155

EPA/Koca Sulejmanovic
Everton i Gelor Kanga vojevaće bitku na "Marakani"

Prvi put u istoriji rivali sa Topčiderskog brda igraće zajedno u grupnoj fazi Lige Evrope, što su ostvarili eliminacijom Krasnodara i Videotona, i to je najbolja moguća uvertira za prvi sudar ove sezone dva najveća srpska kluba.

Crno-beli na "Marakanu" stižu u ulozi državnog šampiona, bez poraza su na poslednjih pet međusobnih duela sa Crvenom zvezdom koja je trenutni lider šampionata.

Trener Crvene zvezda Vladan Milojević svestan je koliku emociju i važnost donose večiti derbiji i zato neće braniti svojim igračima da u slučaju gola skidaju dresove, pa makar bili kažnjeni žutim kartonom.

- Nikad im neću to braniti protiv Partizana, neka svi poskidaju dresove. Za neku drugu utakmicu možda hoću, još danas imaju tu mogucnost - rekao je Milojević.

Trener Partizana Miroslav Đukić najavio je ofanzivu na "Marakani" i napad na pobedu.

- Derbi dolazi u dobrom momentu za srpski fudbal posle plasmana dva tima u Ligu Evrope. Nadam se da će biti pravi evropski derbi na terenu, ali i na tribinama. Dosta smo se potrošili u Madarskoj, nemamo vremena za oporavak, ali ne tražimo nikakve izgovore, idemo da pobedimo velikog rivala - poručio je Đukić.

Vreme je za istinski spektakl u Beogradu, da se pozdrave fudbaleri oba tima posle uspeha i pošalje prava slika u Evropu sa jednog od najvećih derbija na Starom kontinentu.
Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se večeras od 19 sati.

2024 © - Vesti online