Subota 26.08.2017.
22:03
Vestionline, Tanjug

Uragan napravio haos u Teksasu: Pronađena i prva žrtva

Reuters
I dalje se sumira šteta posle najjačeg uragana koji je pogodio Teksas u poslednjih 50 godina

On nije pružio detaljnije informacije o žrtvi, preneo je Rojters. 

Uragan "Harvi" zadržao se nad jugoistočnim Teksasom, donoseći kišu i jake udare vetra koji su izazvali materijalnu štetu na teksaškom delu obale Meksičkog zaliva.

Kao uragan četvrte kategorije, "Harvi" je to područje pogodio u petak uveče, izazivajući udare vetra do 209 kilometara na čas, da bi tokom narednih nekoliko časova postepeno oslabio, navodi AP.

Ranije danas meteorolozi su saopštili da je snaga uragana Harvija oslabila do nivoa tropske oluje, ali je on i dalje prisutan iznad Teksasa upozorivši da će ova nepogoda doneti "izuzetno ozbiljne poplave".

Zbog uragana duž obale Teksasa bez struje je ostalo skoro 300.000 ljudi, prenosi AP. Vlasti su objavile da je prvobitno 211.000 potrošača ostalo bez električne energije nekoliko sati posle prvih obilnih kiša koje je doneo Harvi kao uragan kategorije 4, a od jutros, kada je oslabio na kategoriju 1, broj ljudi koji nemaju struju porastao je na 293.000 potrošača.

Mesta koja se nalaze severoistočno od grada Korpus Kristi, pored nestanka struje, nisu imala ni signal mobilne telefonije, a u prekidu su bile i druge forme komunikacije sa tim područjem.



2024 © - Vesti online