Subota 26.08.2017.
23:23
Vestionline, blic.rs

Iza kulisa kultnog horora: Ovaj film krije jezivu priču

youtube.com/Andrew Henderson
Glumica na snimanju prošla pravi pakao: Džek Nikolson i Šeli Duval

Horor klasik Stenlija Kjubrika i danas uteruje strah u kosti. Međutim, malo njih zna da je glavna glumica u filmu zaista pretrpela mučenje kako bi uverljivo odglumila scene u kojima je muž psihopata proganja.

Opsesivni Kjubrik je glavnu glumicu Šeli Duval stvarno doveo do ruba živaca kako bi što vernije prikazala strah pred kamerom, prenosi "24sata.hr".

- Moraš da izgledaš očajno, svima trošiš vreme, požuri, napravi tako kako sam ti rekao - rekao je reditelj glumici u jednom trenutku.

Kjubrik je Šeli danima držao izolovanom kako bi što uverljivije odlumila Vendi, ženu zarobljenu u pustom hotelu sa podivljalim mužem.

Duvalova nije smela da komunicira s bližnjima, a kada su snimali slavnu scenu s bejzbol palicom, naterao ju je da je ponovi 127 puta. Glumičine natečene crvene oči u sceni rezultat su pravog plakanja. Reditelj nije dao filmskoj ekipi da saoseća s umornom glumicom te im je to često ponavljao na setu.

Nakon snimanja, Šeli je Kjubriku dala ispale pramenove svoje kose da mu pokaže pod kolikim je stresom bila.

Kultna scena u kojoj Džek Niklson razbija vrata kupatila sekirom i govori "Here's Johnny" snimana je tri dana. Većinu tog vremena, Šeli je zaista provela u zamračenoj prostoriji, bez znanja o tome šta će sledeće da se dogodi. Njeni vrisci u sceni su stvarni.

Glumica je zbog stresa kasnije imala ozbiljnih psihičkih problema.

2024 © - Vesti online