Subota 26.08.2017.
12:44
Vestionline, Tanjug

Mihajlovićeva zdovoljna: Ovakva gradilišta želim da vidim

Tanjug/Ministarstvo građevine
Ministarka bez najave kontroliše gradilišta po Srbiji

- Za razliku od gradilišta koja smo obišli proteklih dana, ovo je gradilište za koje mogu da kažem da sam njime zadovoljna - istakla je ministarka. 

Danas je subota, a ovde ima više od 200 radnika koji rade u dve smene, ovde je više od 100 mašina i zaista se radi kako treba. Ovakva gradilišta želim da vidim širom Srbije. Na ovoj deonici radi kompanija iz Republike Srpske "Integral inženjering" i vrlo sam zadovoljna kako rade", istakla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako se navodi Mihajlović je danas nastavila vanrednu kontrolu gradilišta po Srbiji obilaskom dela Koridora 10, deonice Grdelica-Caričina dolina u Grdeličkoj klisuri, na kojoj radove izvode firme iz Republike Srpske - "Integral inženjering" i "Prijedor putevi", zajedno sa šabačkim "Interpokom".

Ona je istakla da je ovde reč o najtežoj deonici Koridora 10 i to o onom jedinom preostalom delu koji se završava na našoj najvažnijoj saobraćajnici. Trenutno se radi na miniranju dela koji se naziva Momin kamen kako bi se zaštitila deonica auto-puta koja će ovuda da prođe.

- Zbog izuzetno teškog terena kroz Grdelicu ćemo imati nekoliko mostova i vijadukta kako bismo mogli da probijemo klisuru. Do sada je izminirano i odneto oko 250.000 kubika kamena, koji neće biti uništen i bačen, već će biti iskorišćen za podlogu auto-puta, čime su ostvarene velike uštede. Kako sam saznala, samo jednog dana potrošeno je više od 20 tona eksploziva za miniranja. 

- Ono što sam tražila od izvođača jeste da posebnu pažnju obrate na bezbednost radnika i dobila sam uveravanja da će sve biti kako treba - rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila i da je ova deonica karakteristična, jer je zbog zahtevnih radova morao da bude izmešten i deo međunarodne pruge Beograd-Niš-Preševo i dalje ka Makedoniji i Grčkoj. 

Novosagrađena deonica ove pruge u saobraćaju je već godinu dana. Ukupna vrednost radova na Koridoru 10 na deonicama kroz Grdeličku klisuru iznosi 234,4 miliona evra.

2024 © - Vesti online