Subota 26.08.2017.
11:26
Vestionline, Tanjug

Tramp ostao sam: Napustio ga i "tvrdokorni savetnik"

Twitter/Sean Spicer
Gorki više ne radi u Beloj kući iako nije dao ostavku

Gorka, čiji su tvrdokorni stavovi o imigraciji i terorizmu doveli do razdora unutar i izvan Bele kuće, rekao je za AP da je dao ostavku na mesto savetnika.

Međutim, zvaničnik Bele kuće koji je zahtevao anonimnost rekao je da Gorka nije dao ostavku, već da "više ne radi u Beloj kući". 

Gorka, nekadašnji urednik konzervativno orijentisanog internet sajta "Brajtbart njuz", priključio se Trampovoj administraciji kao savetnik za borbu protiv terorizma, ali je delovao izvan saveta za nacionalnu bezbednost, podseća agencija. 

Njegove nadležnosti nisu bile jasno definisane, ali je u televizijskim informativnim programima istupao kao istaknuti zagovornik Trampove politike, navodi AP. 

Odbijajući da govori o razlozima zbog kojih je napustio Belu kuću, Gorka je rekao da su delovi njegovog pisma o ostavci juče objavljeni na internet sajtu "Federalist". 

"Pojedinci koji su u najvećoj meri bili otelotvorenje i predstavnici politike koje će 'Ameriku učiniti ponovo velikom' poslednjih meseci su se suočavale sa unutrašnjim suprotstavljanjem, sistematski su uklanjane ili podrivane", napisao je on. 

Pre Gorke, Trampovu administraciju su, između ostalih, napustili glavni strateg Stiv Benon, sekretar za štampu Sson Spajser i šef kabineta Rajns Pribus, podseća AP.

2024 © - Vesti online