Petak 25.08.2017.
21:43
Vestionline, Tanjug

Vučić: Da čuvamo mir i stabilnost kao Despot Stefan

Tanjug
Predsednik Srbije je obišao manastir Manasije

Vučić je poručio da je taj sprski vladar izgradio zemlju zato što je sačuvao stabilnost i mir i da isto tako i mi danas treba da čuvamo stabilnost i mir kako bi Srbija napredovala.

Vučić je, na otvaranju festivala viteštva "Despot Stefan Lazarević" - JUST OUT Manasija 2017, istakao da je Despot Stefan bio poznat u celom svetu kao sposoban državnik, vojskovođa, reformator i da je omogućio ekonomski rast tadašnje Srbije. 

Vučić je podvukao da je to uradio zahvaljući mudroj politici koja je obezbedila mir i koju je omogućio prosperitet Srbije. 

Tanjug
Aleksandar Vučić je otvorio manifestaciju  na koju su došli i ministri Nela Kuburović, Ivica Dačić, Zoran Đorđević, Aleksandar Antić..

On je rekao da se Srbija i danas bori za mir za stabilnost u regionu i želi da značajno doprinese da se taj mir i stabilnost očuvaju jer je to vazno za ekonomski i svaki drugi razvoj. 

Kako je rekao, ima i sličnosti sa onim što se dešavalo pre šest vekova, gde su mnogi hteli da nešto oduzmu od Srbije, ali da Srbija nije to kroz vekove dozvolila, pa ni sada neće, da joj oduzmu nešto što je njeno. 

Tokom otvaranja festivala održan je i defile učesnika. 

Tanjug

Predsednik Srbije obišao je manastir Manasije, razgovarao sa sveštenstvom a takođe i obišao izložbu koja je za ovu priliku postavljena u manastiru.


Festival će trajati do nedelje, a održava se u znak sećanja na skoro šest vekova od kada je Despot Stefan Lazarević sagradio jedno od manastirskih zdanja sa crkvom Svete Trojice. 

Domaćini manifestacije su "Beli orlovi", vitezovi iz Srbije, koji će ugostiti "saborce" iz više od 17 zemalja, među kojima su Rusija, Mađarska, Hrvatska, Crna Gora i druge. 

Ove godine će doći i gosti iz Turske kao i skandinavski vikinzi. 

Za najmlađe posetioce festivala, organizovane su brojne radionice sa vitezovima.

2019 © - Vesti online