Petak 25.08.2017.
21:07
Vestionline, Tanjug

"Odluka o Kosovu u Unesku će biti u interesu Makedonije"

Tanjug
Važno mu je da nije upletena makedonska vlada: Nikola Dimitrov

On je, nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Nišu, rekao da se Makedonija zalaže da region ide napred, da se raduju uspehu Srbije, te da je ubeđen da se i Srbija raduje kada Makedonija ima uspeh.

- Obaveštajna aktivnost je delikatna aktivnost, ali je važno da nije upletena makedonska vlada. Mi gradimo zajedničku budućnost, a to je evropska budućnost - rekao je Dimitrov. 

On je podsetio da je Makedonija nedavno imala političku krizu i da su tu krizu iskoristili kao novu šansu da se ide napred, tako da očekuje da će i rezultat ove krize biti bolji odnosi sa Srbijom. 

Upitan kako će se Makedonija odnositi prema pitanju prijema Kosova u Unesko, on je rekao da je to važno pitanje za Makedoniju, Srbiju, ali i celu Evropu. 

- Makedonija je multietničko društvo i moramo biti pažljivi kada donosimo odluke. Sigurno je samo da će svaka odluka biti u interesu Makedonije - naglasio je Dimitrov. 

On je dodao da odluka Makedonije neće biti ta koja će prevagnuti i da je cilj da se potencira na tome da nema ni gubitnika ni pobednika u regionu, već da ceo region ide napred.

2024 © - Vesti online