Petak 25.08.2017.
13:20
A. Stanković - Vesti

Pripreme srpskih odbojkašica: Na Kopu "kopaju" medalju

OSS
Nastavljaju sa uspesima: Srpske odbojkašice

- I za ovo takmičenje se, kao i za svako drugo, pripremamo da jurišamo na prvo mesto - bez dlake na jeziku poručuje korektor Ana Bjelica s Kopaonika, gde se naša reprezentacija već desetak dana nalazi na pripremama. - Imamo veoma kvalitetnu ekipu, i timski i pojedinačno. Sve igračice mogu u svakom trenutku da igraju na najvišem mogućem nivou. Psihološki smo spremne za najviše ciljeve, ostaje još samo da još malo poradimo na fizičkoj spremi.

Nije to glavni razlog što je selektor Zoran Terzić odlučio da ekipu odvede van Beograda.

- Zbog planinske klime i vazduha, neophodnog mira i odličnih uslova za rad, Kopaonik je u ovom trenutku najbolja moguća baza - kaže selektor i nastavlja: - Nisu ovo klasične pripreme jer devojke iza sebe već imaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i izuzetno naporan Gran pri, već faza u kojoj treba da održimo i tempiramo formu za "špic" EP. Za utakmice u kojima će to biti najpotrebnije, one u kojima ćemo se boriti za medalju.

Među igračicama provejeva optimizam, šta kaže Terzić?

- Naš cilj je medalja, ali to je ambicija i još bar pet jakih evropskih selekcija. Sistem takmičenja je takav da ni neki eventualni poraz u prvoj fazi neće biti prevelika smetnja u hodu ka odličju. Ponavljam, bitno je da budemo najbolji u mečevima koji će odlučivati o odličjima.
Reprezentacija se vraća u Beograd 2. septembra, od 7. do 12. će boraviti u Turskoj gde će odigrati dva priprema susreta, potom nastaviti rad u Srbiji i - krenuti u Gendžu u Azerbejdžanu. Tamo, u Grupi D, očekuju je prvi rivali - Češka, Holandija i Belgija.
 

Malagurski i Mihajlovićeva povređene

Zbog povreda skočnog zgloba, zadobijenih još tokom igara na finalnom turniru Gran prija u Nanđingu, Sanja Malagurski i Brankica Mihajlović nisu na pripremama na Kopaoniku već rade po posebnom režimu u Beogradu.
- Sad maksimalno radimo na fizičkoj pripremi i razmišljamo o EP. Srbiju svi vide kao najvećeg favorita za zlato i mi od toga ne bežimo. Idemo tamo da "napadnemo" titulu. Verujem da ova ekipa to može - nedvosmislena je Tijana Malešević.

2024 © - Vesti online