Subota 26.08.2017.
00:22
D. Pašić - Vesti

Srpkinja našla novčanik šefa Majkrosofta: Nije se dvoumila šta da uradi

D. Pešić
Đuji Tešanović Bećirović od kolega taksista: Sat u znak zahvalnosti

Za razliku od novca, koji je zaboravila jedna penzionerka iz okoline Salcburga, novčanik je izgubio jedan od vodećih šefova kompanije Majkrosoft, koji je proteklih dana poslovno boravio u Mocartovom gradu. Osim novca, u njemu su se nalazile platne kartice i lična dokumenta:

D. Pešić
Novčanik, kreditne kartice i lična dokumenta

Zahvalnost gradonačelnika

Gradonačelnik Salcburga doktor Hajnc Šaden javno je čestitao Đuji kada je prvi put vratila novac, a i sada kada je pronašla novčanik. On je rekao da je to velika reklama za ljude iz moje zemlje, i velika reklama za sam grad - rekla nam je naša zemljakinja.

- Nisam se dvoumila ni sekunde, isto kao i u prvom slučaju, kad sam pronašla kovertu s novcem. I ovog puta sam odmah otišla u policiju i odnela novčanik koji sam pronašla - kaže Đuja i naglašava da je novac i u jednom i u drugom slučaju mogla zadržati za sebe, i da to niko ne bi nikada saznao, ali da to nikada ne bi uradila.

Ovih dana u Salcburgu traje svetski poznati festival kulture, Salcburške igre, koji posećuju gosti iz celog sveta. Među njima su i visokorangirani političari susednih zemalja, kao i privrednici iz celog sveta.

- U gradu ima oko 1.000 taksista. Kad sam javila u našu centralu da sam pronašla novac i da sam ga vratila, rekli su mi da je to velika reklama za našu firmu, i zbog toga su mi dali posebnu zahvalnicu i lep sat, u znak zahvalnosti za moj postupak. Jako sam srećna zbog toga - kaže Đuja Tešanović - Bećirević, čiji su potez preneli brojni mediji u Austrije.

Đuja povremeno taksira ulicama Mocartovog grada jer pomaže bratu koji je privatnik u ovoj oblasti. Ona je inače član je Upravnog odbora Radničke komore Salcburga i veoma aktivna u vodećoj stranci ovog grada Socijaldemokratskoj partiji (SPּ...)

Ona ima sjajnu saradnju sa brojnim udruženjima iz bivše zemlje ne samo u pokrajini Salcburg nego i šire i često im pomaže u radu. Najnovijim potezom je još jednom izazvala poštovanje svih koji je poznaju.

2024 © - Vesti online