Petak 25.08.2017.
16:30
D. Dekić - Vesti

Boško Obradović: Kosmet važniji od ulaska u EU

M. Todorović
Boško Obradović

On je istakao da je delegacija Dveri, koja je posetila poglavara SPC, dala punu podršku stavu patrijarha i upoznala ga sa stavovima Dveri o KiM.

- Smisao tzv. unutrašnjeg dijaloga je da se sa svima drugima podeli odgovornost o predaji KiM kosmetskim Albancima, koja je već učinjena. Otuda i predlozi da se izbaci ne samo iz preambule, već i iz dve ustavne odredbe, a ključna promena Ustava trebalo bi da se zamagli i relativizuje tako što će se razgovarati i o broju poslanika, pravosuđu, regionalizaciji, lokalnoj samoupravi i tako redom - naveo je Obradović.

Govoreći o stavovima Dveri, naglasio je da se ni po koju cenu, pa i cenu neulaska Srbije u EU, ne sme pogoršavati postojeći status Kosmeta.

- Treba opozvati sve protivustavne sporazume u Briselu sa samozvanom državom kosmetskih Albanaca, a po svaku cenu zadržati primenu Rezolucije 1244 i održati nadležnost SB UN za KiM. Bilo kakvo njeno formalno bilo bi trajan gubitak tog stožera državnosti i kulturno-istorijskog identiteta srpskog naroda - rekao je lider Dveri.

2024 © - Vesti online