Četvrtak 24.08.2017.
18:54 >> 19:03h
Vestionline

Žreb za LŠ: Težak posao za Real, Juve i Barsa u istoj grupi

EPA/SALVATORE DI NOLFI
Žreb je odredio sastav grupa Lige šampiona za sezonu 2017/18

Već dve godine uzastopno prvak Evrope je madridski Real koji je svrstan u grupu H zajedno sa Borusijom Dortmund, Totenhemom

Za “grupu smrti” mogla bi da bude proglašena i grupa C u kojoj su Čelsi, Atletiko, Roma i debitant Karabah. Neće biti lako ni Olimpijakosu koji ide u grupu D zajedno sa bivšim šampionima Juventusom i Barselonom, kao i Sportingom iz LIsabona.

Istovremeno UEFA je na istom dešavanju dodelila nekoliko nagrada. Onu za životno delo dobio je Frančesko Toti koji je celu karijeru proveo u Romi, a po završetku prethodne sezone objavio je kraj karijere.

Grupa A: Benfika, Mančester Junajted, Bazel, CSKA Moskva

Grupa B: Bajern, Pari Sen Žermen, Anderleht, Seltik

Grupa C: Čelsi, Atletiko Madrid, Roma, Karabah

Grupa D: Juventus, Barselona, Olimpijakos, Sporting

Grupa E: Spartak, Sevilja, Liverpul, Maribor

Grupa F: Šahtjor, Mančester Siti, Napoli, Fejnord

Grupa G: Monako, Porto, Bešiktaš, Lajpcig

Grupa H: Real Madrid, Borusija Dortmund, Totenhem, APOEL

Za najboljeg golmana proglašen je Đanluiđi Bufon, čuvar mreže Juventusa, koji je u prethodnoj sezoni osam puta uspeo da ostane nesavladan u mečevima Lige šampiona.

Najbolji defanzivac je kapiten Reala Serhio Ramos, koji je na kraju sezone podigao “Srebrnu amforu”. Nagrada za najboljeg vezistu otišla je takođe u “kraljevski klub” odnosno Luki Modriću, a potpuno očekivano najbolji napadač je Kristijano Romaldo koji je u sezoni 2016/17 postigao 12 golova i imao je šest asistencija.

Najbolja fudbalerka za prošlu sezonu je Holanđanka Like Martens, koja je član Barselone od ovog leta. Ponovo očekivano za najboljeg igrača Evrope progleašen je Portugalac Kristijano Ronaldo, fudbaler Reala.

2024 © - Vesti online