Subota 26.08.2017.
18:45
Vestionline

Teško bolesni Jugoslav Savić iz Melburna: Želim da umrem čistog obraza

printscreen/Herald San
Jugoslav Savić

Savić kaže da je materijal koji je uzeo bio bačen i da je mislio da se radi o otpacima odbačenim na zelenu površinu uz kuću. Bio je šokiran kad su, nešto kasnije, dva policajaca pokucala na njegova vrata, uhapsila ga i u službenom kombiju odvela u stanicu Glen Vejverli.

- Ne znam ni da li sam ikada dobio kaznu za pogrešno parkiranje. Osramoćen sam i uvređen zbog optužbi - kazao je Jugoslav "Herald sanu".

- Oni od mene prave kriminalca. Želim da operem svoj obraz pre nego što umrem.

Komšija kaže da je Savića video kako ulazi u baštu da bi uzeo građevinski materijal, ali on poriče da je ušao na imanje.

Jugoslav Savić boluje od raka koji se proširio sa pankreasa na limfne žlezde i jetru. Više od 80 odsto pankreasa već mu je odstranjeno, čime je postao dijabetičar i živi u strahu da padne u komu. Svakog dana uzima desetine tableta i njegov imuni sistem je ozbiljno narušen, do te mere da nije smeo da u sudu izađe u čekaonicu, zbog bojazni da će se prehladiti, što bi za njega bilo fatalno.

On ističe da mu zdravstvene prognoze "nisu pozitivne" - jedan doktor dao mu je svega nekoliko meseci života.

- Ovo je nonsens. Pola Malgrejva mogu da optuže za ovo što sam uradio. Uzeli su mi otiske prstiju kao kriminalcu. Nije mi potreban stres u stanju u kome se nalazim. Zar policija nema ozbiljnih stvari da se njima bavi?

Prema policijskom dokumentu, optuženi nije pokazao kajanje i neprekidno umanjuje svoj prekršaj.

Predstavnik policije Viktorije kazao je da su dobili zahtev da iz sažaljenja odbace optužbe, ali da su obavešteni da je "predmet pred sudom i da bilo kakav zahtev za odbacivanje optužbi treba da bude upućen na adresu suda".

Advokat Majkl Pena-Ris, koji zastupa Savića, kaže da se on, s obzirom na okolnosti, nada da će razum prevladati.

Jugoslav Savić je danas ponovo na sudu.

2024 © - Vesti online