Subota 26.08.2017.
18:10
Vesti

Melburn: Upali u kuću, tukli bejzbolkom

pixabay.com
Bračni par Pero i Radmila odbranili živote i imovinu

Bračni par Pero i Radmila (nisu želeli da im se prezime objavljuje) sedeli su u nedelju uveče sa tri kćerke u kući i gledali televiziju kada su maskirani napadači upali unutra. Dvoje od njegove užasnute dece sakrilo se u obližnje kupatilo, a Pero je pokušao da im se suprotstavi i završio je na podu posle udarca u glavu.

Dok je njen povređeni muž ležao nepokretan, Radmila je dohvatila najbliži predmet koji joj je bio pri ruci i mahala s njim prema nasilnicima. Istovremeno, telom je štitila treću kćerku. Ova 44-godišnja žena kasnije je ispričala da se bojala da će pobiti njenu porodicu.

- Istražni organi veruju da su grupu sačinjavali tri muškarca i jedna žena, svi Afrikanci izgledom, i pokrivenih lica i u jaknama s kapuljačama - navela je policija Viktorije u saopštenju.

Kontakt

Policija je objavila snimak nadzornih kamera sa napadačima koji prilaze kući Pera i Radmile. Bilo ko sa informacijom o incidentu pozvan je da kontaktira Krajm stoperse na 1800 333 000 ili podnese poverljiv izveštaj na vebsajt: crimestoppersvic.com.au/report-a-crime/.

Nasilnici su najpre razbili prozor spavaće sobe u njihovoj kući na Viktorija aveniji. Pero je za

Kanal Devet izjavio da je otvorio vrata da vidi kakva je to buka napolju i u tom trenutku su napadači silom ušli. Počelo je koškanje i Pero je pokušavao da ih odbije, dok su mu deca pobegla u kupatilo. Onda je bejzbol palicom dobio udarac u glavu od čega mu je lobanja napukla.

NEVIL: Rat nije završen

Ranije ove godine, ministarka policije Liza Nevil prihvatila je da se stanovnici Viktorije ne osećaju bezbedno.
- Želim da se ljudi osećaju sigurno u svojim kućama i svojim zajednicama. Rat još nije završen, uspostavljamo kontrolu, ali moramo preći dug put.
Ona je junu izjavila da se kretanja kriminala "kreću u dobrom pravcu".
- Prilično sam uverena, na osnovu obaveštajnih podataka, da će nam sledeći statistički podaci pokazati da kriminal više ne raste, već možda i opada. Možda ćete se okrenuti protiv mene ako se to ne dogodi, ali sam ubeđena, razgovarajući sa lokalnom policijom, da je ovo situacija u kojoj će kriminal nastaviti da opada.

Radmila je pritrčala mužu u pomoć i nekako su zajedno uspeli da oteraju napadače u zadnji deo kuće, a onda su oni pobegli praznih ruku. U napadu je Radmili polomljen prst na ruci.

- To su kriminalci i zaslužuju da budu oštro kažnjeni - kaže ona, dok pokazuje bejzbol palicu kojom su ih napali.

Njihova 16-godišnja kćerka kaže da je bila prestravljena čitavom situacijom.

- Samo pamtim kako sam vrištala i kako sam videla moje napadnute roditelje.

Nasilje

Prema statistici, provale u Melburnu sve su nasilnije. U proseku, jedna od 12 provala u gradu uključuje i nasilje.
Sa najvećim procentom nasilnih provala, 26 odsto od ukupno 164, rekord drži Kofild. Askot Vejl i Bransvik imaju više od 15 odsto provala sa nasiljem, dok Frenkston, Bervik i Peknem beleže 11 odsto.

 

2024 © - Vesti online