Četvrtak 24.08.2017.
16:11
Vestionline

DJB: Zašto mediji ćute o kršenju zakona u Skupštini?

V. Sekulić
Na njihova pitanja još nema odgovora

"Za poslednjih godinu dana DJB nije dobio nijedan odgovor iako po Poslovniku (član 287) imaju obavezu da odgovor pismenim putem dostave u roku od 15 dana. Prećutno odbijanje da se odgovori na poslanička pitanja je kršenje zakona i osnovnih pravila parlamentarizma i grubo ignorisanje i arogancija prema građanima Srbije koje u Skupštini predstavljaju poslanici i u čije ime se postavljaju pitanja", kaže se u saopštenju.

"Razumemo da se boje pitanja koja im postavljamo. Upravo zbog toga i ne smeju da izađu na TV duel i drže se monologa. Koje je moguće objašnjenje predsednika Republike što, baš kao i Tadić, krši Ustav, ne podnosi ostavku na mesto predsednika SNS- i šefa Biroa za kontrolu službi bezbednosti? Koje je moguće objašnjenje Maje Gojković što ne zakazuje sednicu skupštine za raspravu o svojoj smeni iako je još pre pola godine javno, pred kamerama, sa same skupštinske govornice i u mnogobrojnim intervjuima, izjavila da će je zakazati u roku od mesec dana? Ili: zašto nije predložila godišnji plan rada Skupštine, iako joj je to obaveza u skladu sa članom 28. već Skupština već duže od godinu dana radi stihijski bez plana? I mnoga druga", saopštila je stranka.

Pokret DJB navodi da je "činjenica da se ovako bahato ponašala i prethodna vlast nije ni za utehu ni za opravdanje. Poštovanje zakona i pravila moraju da važe za sve građane. Ono što ne možemo da razumemo je zašto mediji ne izveštavaju građane o ovome? Radi se o očiglednom kršenju zakona od ljudi koji zauzimaju najviše državne funkcije. Zašto to nije interesantno za medije? Zašto misle da građani to ne treba da znaju?"

2024 © - Vesti online