Četvrtak 24.08.2017.
14:44
Vestionline

Vučić: Zaevu poziv za zajedničku sednicu dveju vlada

Tanjug
Vera jovanovski Tipko i Aleksandar Vučić 

U tom cilju predsednik Vučić i ambasadorka su razgovarali i o skorijem održavanju Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju. 

Predsednik je sa ambasadorkom Makedonije razgovarao i o kontinuiranom unapređenju dobrosusedskih odnosa i negovanju tradicionalnih prijateljskih veza. 

- Svi smatramo da je potrebno da radimo vredno i odgovorno na unapređenju naših odnosa - naglasio je predsednik Vučić na početku susreta, prvom nakon što je Srbija u nedelju povukla na hitne konsultacije sve zaposlene u Ambasadi Srbije u Skoplju. 

Dogovoreno je da, po postavljenju savetnika za nacionalnu bezbednost Republike Srbije, bude održan zajednički sastanak sa makedonskim kolegom. 

Tema susreta bilo je i unapređenje saradnje u svim sferama, posebno u oblasti ekonomije, turizma i zajedničkog nastupa na trećim tržištima. 

U razgovoru je naglašen značaj zajedničkog rada u oblasti nauke i kulture, s posebnim osvrtom na zaštitu i očuvanje maternjih jezika srpske i makedonske nacionalne manjine. 

Tokom sastanka konstatovano je da je saradnja privrednih komora dveju zemalja veoma dobra, o čemu svedoči i osnivanje Srpsko-makedonskog poslovnog kluba, saopšteno je iz Pres službe Predsednika.

2024 © - Vesti online