Četvrtak 24.08.2017.
21:11
D. Petrović - Vesti

Uz srpske hitove luduju i komšije

Z. K. Munja
Velika zvezda: Dragana Mirković

- Neverovatna noć na gradskom trgu u Nadlaku. Rumuni, Slovaci, Mađari, Srbi ispunili su trg i pevali sa mnom stare i nove pesme bukvalno od prve do poslednje pesme - rekla je zadovoljna Neda posle koncerta.

I nije ona jedina. Dragana Mirković takođe važi za veliku zvezdu u ovoj zemlji. Pre neku godinu pevala je pred 50.000 posetilaca na trgu u rumunskom mestu Rešica i to povodom proslave Dana grada. Domaćin joj je bio gradonačelnik Rešica, a srpska pevačica je dočekana sa takvom euforijom koja se ne pamti u ovom gradu.

N. Đurović
Album za grčko tržište: Željko Joksimović

Željko osvojio Grke

Željko Joksimović najpopularniji je srpski pevač u Grčkoj. Ovog leta najviše vremena proveo je u studiju u Atini pripremajući svoj prvi album koji će objaviti za grčko tržište i na grčkom jeziku. Najveća podrška mu je prijatelj i čuveni pevač Antonis Remos na čijem koncertu je bio gost polovinom marta u Atini. Salom se orio "Đurđevdan", a oduševljena publika bila je na nogama.
- Veoma sam ponosan na ovaj koncert. Remos i ja smo prijatelji dugi niz godina, volimo da radimo zajedno. Izveli smo miks pesama iz Balkan Bazara na oduševljenje publike - rekao je Joksimović posle još jednog uspešnog nastupa u Atini.

Ona im se odužila pesmom, dok je publika skandirala njeno ime. I dok Dragana vedri i oblači u Rumuniji, neprikoslovena zvezda među Bugarima je Svetlana - Ceca Ražnatović koja je imala pet koncerata u njihovoj najvećoj hali, peva na trgovima, ali i na privatnim zabavama bogatih bugarskih biznismena. Zato ne čudi što je Sofija redovno na spisku gradova kada dogovora turneju. Ceca ume i da zaplače pred publikom, ali i da se ogrne bugarskom zastavom na koncertu.

- Presrećna sam, napunila sam dva puta zaredom Armec arenu u Sofiji i držim rekord. Niko to do sada nije uspeo - pohvalila se Ceca proletos, i otkrila da je numera "Trepni" njen najveći hit kod bugarske publike.

I Miroslav Ilić dobro je poznato i cenjeno ime u ovoj zemlji gde obožavaju njegove hitove "Polomiću čaše od kristala", "Voleo sam devojku iz grada"... "Slavuja iz Mrčajevaca" za ovu zemlju vezuje više od publike. Naime, on je već godinama blizak prijatelj i kum sa nekadašnjim fudbalskim asom Hristom Stoičkovim, koga je više puta dovodio u Srbiju, ali i bio njegov gost u Sofiji.

Crveni tepih za Vesnu

Kada se pomene Bugarska prvo se pomisli na Lepu Brenu i njen čuveni koncert iz 1990. na stadionu "Levski". Međutim, ispostavilo se da je godinu dana ranije Vesna Zmijanac napravila fascinantan koncert u Bugarskoj. Dočekana je sa crvenim tepihom na aerodromu, nastupila je na dupke punom stadionu, a detalje ovog njenog nastupa otkrio je Dino Merlin. Samo Vesna tada koncert nije snimala, pa ga nije ni "unovčila" kao Brena.

2024 © - Vesti online