Četvrtak 24.08.2017.
11:52
Vestionline

Drakulović: Želimo što dalje u EHF Kupu

Vesti
Uspešan tandem: Nemanja Drakulović i sportski direktor Igor Petković

Međutim, izabranike Dejana Stjepčevića očekuje evropske obaveze, odnosno učešće u EHF takmičenju. Da bi stigli do plasmana u grupnu fazu, Tivćani će morati da prođu tri kruga kvalifikacija, a to je pomalo nerealno. S druge strane, posle dva učešća u Čelendž Kupu, napravljen je korak napred jer je EHF Kup daleko kvalitetnije takmičenje, a ekipi iz Tivta, ostaje da se nada da će naredne sezone moći da se pohvali i da je učesnik SEHA lige. Za to je potrebno rešio problem koji se zove dvorana "Župa“ ali to nije tema ove priče.

U želji da što spremnije dočekaju novu sezonu u kojoj su ambicije vezane za osvajanje trofeja u Crnoj Gori i što bolje predstavljanje države u EHF Kupu, čelnici Partizana 1949 uspeli su da zadrže nosioce igre iz prošle sezone kada je osvojena šampionska titula, prva u istoriji kluba, a stigla su i pojačanja. Momak od koga se dosta očekuje u sezoni koja sledi je Nemanja Drakulović koji može da igra na poziciji levog i srednjeg beka. Rođen je u Beranama, branio je boje Mojkovca, Berana, Koma i Jedinstva iz Bijelog Polja.

- Nisam imao problema sa aklimatizacijom. Momci su me sjajno prihvatili. U timu vlada prava porodična atmosfera i zaista je prava milina radio u sredini kakav je Tivat, kakav je Partizan. Ambicije kluba su velike u sezoni koja sledi i to je bio razlog da prihvatim poziv i prihvatim se novog izazova u karijeri. Partizan će u domaćem šampionatu uz Lovćen i Mojkovac biti glavni kandidat za osvajanje trofeja, a pored toga želimo dostojno da branimo ugled Crne Gore u EHF Kupu - rekao je Nemanja Drakulović.

Sezona za Partizan počinje već početkom septembra. Tačnije rečeno dok sve oči budu uprte ka Kazahstanu gde će Crna Gora igrati protiv istoimene selekcije u kvalifikacijama za Mundijal, odnosno ka Evropskom šampionatu u košarci, rukometaši Partizana će 2. i 3. septembra odigrati prvu rundu kvalifikacija za EHF Kup. Rival je belgijski Ahiles iz Bocholta, a oba meča će se igrati u Belgiji.

- Nemam previše informacija o rivalu. Znamo da se radi o mladoj ekipi koja forsira brz rukomet. Dvorana će sigurno biti ispunjena do poslednjeg mesta jer ljubitelji sporta u Belgiji vole rukomet, a klub Ahiles se nalazi nedaleko od granice sa Nemačkom. Mi smo pripreme odradili dobro i sa mnogo optimizma krećemo put Belgije. Želimo da ostvarimo pobede, da izborimo plasman u narednu rundu EHF Kupa, da dostojno branimo ugled Crne Gore koja je nedavno izborila plasman na Evropsko prvenstvo što je od vitalnog značaja za muški rukomet u Crnoj Gori - naglasio je Nemanja Drakulović. 

U dosadašnjoj karijeri Nemanja Drakulović je osvojio titulu sa Mojkovcem, Jedinstvo iz Bijelog Polja je prošle sezone uveo u viši rang takmičenja. Iz Bijelog Polja, rođeni Beranac je stigao u Tivat, sa željom da stigne do novih trofeja, da brani ugled Partizana i Crne Gore u Evropi.
Ostaje nam da mu kao i Partizanu 1949 poželimo mnogo sreće. Isto važi i za Lovćen i Mojkovac koji će igrati u Čelendž Kupu. 

S. J. 
 

2024 © - Vesti online