Sreda 23.08.2017.
21:47
pink.rs

Ceca poručila naciji: Ne primati vakcine je društvena katastrofa i neznanje!

Z. K. Munja
Naravno da su i Veljko i Anastasija vakcinisani: Svetlana Ceca Ražnatović

Opšta polemika oko (ne)vakcinisanja dece u Srbiji poprimila je takve razmere da je, recimo, u trećem najvećem gradu u Srbiji, u Nišu, procenat novorođene dece koja su vakcinisana pao na samo 28 odsto.

Dok mnoge naše poznate ličnosti pozivaju na nevakcinisanje dece i na taj način dodatno zbunjuju nedovoljno informisane roditelje, ima i onih koji propagiraju potpuno drugačiji stav.

Uprkos tome što je za roditelje koji odbijaju da vakcinišu svoju decu predviđena kazna do 150.000 dinara, mnogi se očigledno odlučuju na ovaj, po njihove potomke, rizičan korak. Najveća balkanska zvezda Svetlana Ceca Ražnatović je više nego jasna kad je u pitanju vakcinacija dece.

Naravno da su i Veljko i Anastasija vakcinisani - kaže Ražnatovićeva na pitanje i dodaje.

- Najbitnije je da dete prvo bude pregledano od strane pedijatra i naravno, da bude zdravo. Svo šestoro dece u našoj porodici, mojih dvoje i četvoro moje sestre Lidije, vakcinisani su. Lidijini blizanci su prvo primili vakcinu protiv pneumonije, pa onda i sve ostale. O svima njima i dan danas brine doktorka Biljana Kovačević, u koju imamo apsolutno poverenje - kaže Ceca.

Ne primati vakcine je društvena katastrofa i neznanje! Ne smemo dozvoliti da nam se deca zbog toga razboljevaju i umiru - rekla je najveća balkanska zvezda.

2024 © - Vesti online