Sreda 23.08.2017.
23:15
Gardijan, B92.net

Hilari se uplašila Trampa: "Odstupi, jezivi stvore"

EPA/Jim Lo Scalzo
Tramp me pratio, buljio u mene, pravio face: Hilari Klinton

Kako "Gardijan" prenosi, Hilari Klinton je čak razmišljala da Trampu kaže: "Odstupi, jezivi stvore" u toku jedne predsedničke debate. U knjizi piše i da se "njena koža ježila kada je Tramp upao u njen lični prostor".

Klintonova je govorila o tome koliko se neprijatno osećala na bini sa njim u debati koja je organizovana samo dva dana nakon što se u javnosti pojavio snimak na kojem Tramp govori nepodopštine o ženama. 

"Ovo nije dobro, pomislila sam. To je bila druga predsednička debata, a Donald Tramp je bio iza mene. Dva dana ranije, svet je čuo njegove šale o pipkanju žena. Sada smo bili na maloj bini i gde god da sam pošla, pratio me je, buljio u mene, pravio face. Bilo je izuzetno neprijatno. Bukvalno mi je disao za vratom. Ježila sam se“, piše u memoarima. 

“To je bio jedan od onih trenutaka u kojima biste hteli da pritisnete dugme pa pauzu i pitate sve ostale šta bi oni uradili. Da li da ostanete smireni i da nastavite da se smejete, kao da on nije tu i ne upada u vaš prostor ili da se okrenete, pogledate ga u oči i viknete: Odstupi, spodobo, skloni se od mene. Znam da voliš da zastrašuješ žene, ali ne možeš da zastrašiš mene, zato se skloni“, nastavlja ona. 

Kako je rekla, odlučila je da ostane mirna “grizući jezik, kopajući nokte, smejući se“. 

U drugom poglavlju knjige, koja će biti objavljena 12. septembra, Klintonova je objasnila da nije imala nameru da knjiga bude sveobuhatan prikaz kampanje 2016. 

“Želela sam da sklonim zavesu na iskustvo koje je bilo uzbudljivo, veselo, uznemiravajuće i jednostavno zbunjujuće. Pisanje ovoga nije bilo lako. Svaki dan koji sam provela kao predsednički kandidat, znala sam da milioni ljudi računaju na mene i nisam mogla da podnesem ideju da ih izneverim. Ali jesam. Nisam mogla da završim posao i moraću da živim s tim do kraja života“, piše Klintonova. 

Njena prethodna knjiga “Teške odluke“ iz 2014. bila je rekapitulacija godina provedenih u Stejt departmentu.

2024 © - Vesti online