Utorak 22.08.2017.
13:30
Vestionline, dnevnik.hr

Pucnjava u BiH: Ranjen Zdravko Mamić!

EPA/ANTONIO BAT
U stabilnom stanju posle ranjavanja: Zdravko Mamić

Mamić je bio na grobu svog oca u Tomislavgradu u BiH, kad je ranjen iz vatrenog oružja u nogu. U njega su pucale dve osobe, potvrdio je Mamićev advokat.

On je odmah prevezen u Dom zdravlja u Tomislavgradu. Policija traga za nepoznatim počiniocima koji su pobegli nakon pucnjave.

Hrvatski portal javlja da je Stanje Zdravka Mamića stabilno i da je u pucnjavi zadobio prostrelnu ranu natkolenice. Mamić se nalazi van životne opasnosti, rekao je direktor Doma zdravlja Ivan Bagarić. U Domu zdravlja se trenutno nalazi policija. 

Fudbalski klub "Dinamo" saopštio je da je "užasnut oružanim napadom i pokušajem ubistva savetnika kluba Zdravka Mamića u Tomislavgradu". 

"Na gospodina Mamića ispaljeni su hici iz vatrenog oružja te je zadobio teške telesne povrede. Zdravko Mamić bio je u privatnoj poseti Tomislavgradu, gde u ovo vreme svake godine odlazi na misu zadušnicu povodom godišnjice smrti oca. Očito je stoga, da je ovaj događaj bio planiran i da je nastavak napada na gospodina Zdravka Mamića iz 2014. godine", saopštili su iz kluba. 

Nedavno je prvi čovek zagrebačkog "Dinama" Zdravko Mamić napadnut na odmoru na Braču, a napadač ga je udario šakom u glavu s leđa.

2024 © - Vesti online