Utorak 22.08.2017.
10:56
danas.rs

Novica Antić: Povećanje plata u vojsci - politički marketing

A. Čukić
Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić

- Kolektivnim ugovorom bila bi uređena i pitanja primanja i da postoji želja da se to uradi Vlada bi se odazvala našem pozivu - rekao je Antić za Danas. 

Komentarišući izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina da je po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića formirana radna grupa koja će se baviti povećanjem plata u Vojsci, on je rekao da VSS, kao reprezentativan sindikat, o tome nije obavešten. 

- Uostalom, mi ne vidimo pravnu osnovu da predsednik osnuje takvu grupu. Prema propisima, predsednik države komanduje vojskom, ali nije njen rukovodilac. Pitanje plata i eventualnog formiranja radnih grupa je u nadležnosti Vlade i resornog ministra, a ne predsednika države - rekao je Antić.

On je dodao da pripadnici Vojske Srbije cele godine slušaju o povećanju primanja i da se "svaki put ispostavilo da su ih lagali".

- Dok ne čujemo konkretno za koliko procenata će biti uvećana plata i datum kada će povećanje stupiti na snagu, svaka priča o popravljanju standarda pripadnicima Vojske Srbije za nas je čista demagogija - rekao je Antić.

2024 © - Vesti online