Ponedeljak 21.08.2017.
23:51
Vestionline, Tanjug

Nemačka dobila još jednu Angelu Merkel

EPA/Clemens Bilan
Nije prvi put da izbeglice daju deci ime po nemačkoj kancelarki: Angela Merkel

- Prvo ime novorođene devojčice je Angela, drugo je Merkel. Ovom odlukom su njeni roditelji želeli da iskažu zahvalnost kancelarki Angeli Merkel - rekla je portparolka bolnice "St. Fraciskus" u zapadnom nemačkom gradu Minsteru, prenosi Rojters.

Angela Merkel Muhamed rođena je 16. avgusta, kao peto dete u porodici, a njeni roditelji, Azija Faraj i Halid Muhamed, stigli su u Nemačku sa svoje četvoro dece u zenitu izbegličke krize 2015. godine.

Ovo nije prvi put da jedna izbeglička porodica u Nemačkoj svoju bebu nazove po kancelarki, napominje britanska agencija, podsećajući da je februara 2015. po njoj već nazvana beba koju je izbeglica iz Gane rodila u bolnici u severnom gradu Hanoveru, a koja je dobila ime Angela Merkel Ade.

Kancelarka Merkel, koja sutra u Minsteru treba da održi predizborni skup, prošle godine je donekle izgubila podršku naroda zbog zabrinutosti u vezi s pitanjem kako će Nemačka primiti više od milion migranata, ali sada kada je izbeglički priliv zaustavljen, ona je povratila svoju popularnost, zaključuje britanska agencija.

2024 © - Vesti online