Ponedeljak 21.08.2017.
21:25
Vestionline, Mondo

Nikolić: Bez Tea šanse za zlato su nam manje, moraćemo drugačije

youtube.com
"Muta" veruje u "orlove"

Međutim, Miroslav Nikolić tvrdi da je plan nepromenjen i da je cilj jedna od medalja.

- Sa Teodosićem nismo uspeli. Muči ga ta povreda lista i moraćemo bez njega na Evropsko prvenstvo. Sigurno smo slabiji, ali kao što je rekao Sale Đorđević - ne odustajemo od medalje. Imamo dobru ekipu, pokazali smo za vikend u Hamburgu da igramo dobro, a videćemo kako ćemo izgledati na jačim utakmicama - kazao je Nikolić za Mondo.

Iskusi stručnjak veruje da će ekipa funkcionisati i bez Tea jer postoje igrači koji donekle mogu da ga odmene.

- Sigurno je da smo umanjili šanse za zlato, jer on je naš najiskusniji igrač, koji povezuje redove i pokazao je mnogo puta koliko je bitan. Ali, po onom što sam video na utakmicama, kada krene naša furija, onda gazimo sve. Neki igrači su se podigli, recimo Birčević, novi kapiten Mačvan, Lučić... Pozicija plejmejkera postaje problem, ali tu imamo Bogdana (Bogdanovića), koji je dobar kreator i može da nadoknadi taj hendikep. On je i sa Teom u petorci često kreirao sa pozicije dva.

Očekuje se da i način igre bude promenjen.

- Moraćemo da igramo tvrđe, na manji broj poena. Igrači su navikli da igraju sa Teom i sada bi trebalo da se prebace na drugi kolosek, mada im ni to nije nepoznato. Kada Bogdan i Jović potpuno preuzmu njegovu ulogu, biće sve OK - uveren je "Muta".

2024 © - Vesti online