Ponedeljak 21.08.2017.
14:37
Tanjug

Dačić: Deo osoblja vraćamo u Skoplje sledeće nedelje

A. Čukić
Ivica Dačić

- Mi smo juče obavestili Ministarstvo inostranih poslova Makedonije da smo povukli celokupno osoblje ambasade Republike Srbije u Makedoniji na hitne konsultacije u Beogradu zato što je nedvosmisleno ustanovljeno, sa jasnim dokazima pojačano ofanzivno obaveštajno delovanje prema Republici Srbiji u celini i našoj ambasadi u čemu je pristan i strani faktor - rekao je Dačić u video izjavi koju je dao samo za agenciju Tanjug iako je bilo najavljeno saopštenje za sve medije iz Ministarstva spoljnih poslova a vezano za povlačenje diplomata.

Kako je naveo, Srbija će preduzeti mere da se pripremi za rad u takvom okruženju, da zaštiti svoje interese i da preispita svoju osposobljenost i kapacitete za obavljanje posla u takvim uslovima.

- Već sledeće nedelje posle sastanaka koje ćemo ovde imati, a imaćemo sastanak sa predsednikom Vučićem, deo našeg osoblja će biti vraćen, a ambasador će biti vraćen kasnije kada završimo sve konsultacije u Beogradu - najavio je srpski šef diplomatije.

- Želimo dobre odnose sa Makedonijom, ali imamo obavezu da zaštitimo naše interese, i u skladu sa tim ćemo primenjivati osnovne diplomatske principe u međunarodnim odnosima - zaključio je Dačić.

2024 © - Vesti online