Nedelja 20.08.2017.
15:40
rs.n1info.com

Teroristi iz Barselone planirali napad s 120 plinskih boca

Tanjug/AP
Policija posle terorističkog napada u Barseloni

Policija je navela i da zna ko je vozio kombi kojim je ubijeno 14 ljudi u centru Barselone, a 120 povređeno, ali nije saopštila njegovo ime. Taj napadač je i dalje u bekstvu, precizirano je.

Šef katalonske policije Hosep Luis Trapero rekao je da je grupa planirala napad šest meseci. Jedna osoba je u bekstvu, tela dvojica ubijenih napadača nisu identifikovana, a četvorica su uhapšena, prenosi BBC.

- Osoba koja je u bekstvu je vozač kombija. Policija zna njegov identitet, ali ga neće saopštiti - -kazao je Trapero.

Misa za žrtve napada u Barseloni i obližnjem letovalištu Kambrilsu održana je danas u katedrali Sagrada familia, remek delu Antonija Gaudija koje simboliše hrišćanstvo u Evropi. Misi su prisustvovali španski kralj Filip Šesti i kraljica Leticija, premijer Marijano Rahoj, katalonski predsednik Karlos Pudždemon i drugi zvaničnici.

U četvrtak veče je poginulo 13 osoba i više od stotinu je povređeno kada je kombi uleteo među pešake koji su se šetali ulicom La Rambla, u istorijskom centru Barselone. Odgovornost za napad je nekoliko sati kasnije preuzela Islamska država.

Nekoliko sati posle tog napada, jedna osoba je ubijena, a pet je ranjeno u napadu na šetalištu u odmaralištu Kambrilsu, oko 120 kilometara južno od Barselone.

2024 © - Vesti online