Nedelja 20.08.2017.
15:58
Vestionline

"Zara" ima velike planove za Srbiju

commons.wikimedia.org/Gpccurro
"Zarina" prodavnica u Španiji

ŠList navodi da u Privrednoj komori Srbije očekuju dolazak menadžera vlasnika Amansia Ortege, s namerom da prokrstare zemljom u potrazi za partnerima koji bi proizvodili za njegove robne kuće širom sveta.

Ovaj španski magnat je 2016. godine izbio na prvo mesto liste najbogatijih na svetu američkog magazina "Forbs". S dostignutim bogatstvom procenjenim na 79,5 milijardi dolara prošle godine je srušio s trona Bila Gejtsa, čiji je imetak vredeo 78,5 milijardi. 

Sekretar Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS Milorad Vasiljević izjavio je da je "Inditeks" još jedan u nizu velikih kupaca i trgovaca odećom i obućom zainteresovanih za partnere u Srbiji. 

List navodi da će na jesen u pratnji turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, s namerom da investiraju, doći i nekoliko turskih tekstilnih magnata. 

U PKS očekuju i kupce i kupce i distributere odeće i obuće iz Nemačke, a njihov dolazak priprema Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), navodi "Politika". Prema rečima Vasiljevića, njihova potraga za partnerima i organizacija poslova trajaće naredne dve-tri godine.

2024 © - Vesti online