Subota 19.08.2017.
21:59 >> 22:23h
Vestionline

"Orlovi" spremni za EP: Pala i Rusija u Hamburgu

EPA/LARRY W. SMITH
Aleksandar Đorđević daje uputstva Stefanu Joviću

U prvih 20 minuta vodila se izjednačena borba. Odlučujuću prednost Srbija pravi u drugoj polovini treće četvrtine, kada naša reprezentacija pravi seriju  - 8:0 za +11 - 58:47. U tim trenucima raspoloženi su bili Kalinić i Lučić.

Rusi se nisu predavali, smanjivali su našu prednost na šest, sedam poena, ali svetski i olimpijski vicešampioni nisu dozvolili opuštanje kao u finišu meča sa Poljskom, pa su poslednjih tri minuta dodali gas i ostvarili siguran trijumf. Milan Mačvan je briljirao u finišu meča, odlepio je krilni centar Srbiju na +14 (78:64) u 37. minutu, da bi u finišu "zbornaja komanda" zaigrala presing preko celog terena i preko raspoloženog Fridzona samo ublažila poraz.

Najefikasniji u našioj reprezenrtaciji bio je Milan Mačvan sa 17 poena, Lučić je upisao 15, a Bogdan Boganović 12. Dvocifren je bio još Kuzmić sa 10 poena. Na drugoj strani Aleksej Šved je ubacio 17 poena, Fridzon 16, a Mozgov 14. Sa Rusima, Srbija će igrati i u grupnoj fazi na Evropbasketu u Turskoj. Bila je ovo peta pobeda "orlova" u pripremnim mečevima.

U prvom meču dana, Poljska je iznenadila domaćina Nemačku - 80:75. Posle dva kola, jedino Srbija ima dve pobede. Poljska i Nemačka imaju polovičan utisak, dok Rusi imaju oba poraza. 

U nedelju, od 15 časova, "orlovi" igraju sa Nemačkom i taj meč će odlučiti o prvom mestu na turniru, dok dva i po sata kasnije sastaju se Poljska i Rusija.

U prvom kolu turnira u Hamburgu, Srbija je u petak pobedila Poljsku - 85:78.

2024 © - Vesti online