Petak 18.08.2017.
16:25
Vestionline, mondo.rs

Iliev o Partizanu protiv Videotona: Antifudbal, katastrofa, Suma ne sme ovako

M. Todorović
Besan posle mršavih 0:0 u Humskoj: Ivica Iliev, sportski direktor Partizana

- Šahovski ružan, antifudbal. Katastrofa. Utakmica je bila nikakva. Koliko sam bio ponosan na momke i ekipu posle Olimpijakosa u Atini, toliko sam sada razočaran. Posebne kritike hteo bih da upitim Sejdubi Sumi i Marku Jankoviću - rekao je Iliev za mondo.rs i dodao:

- Oni su pokazali protiv Olimpijakosa da znaju puno i da mogu da igraju na najvišem nivou, a ništa od toga nisam video u četvrtak. To je nedopustivo. Moraju da shvate šta za Partizan znači ulazak u Ligu Evrope, za celu sezonu, za život kluba.

Na udaru je posebno toliko hvaljeni preplaćeni Sejduba Suma, koji se nije video 65 minuta u meču sa Videotonom.

- On je stranac i mora da pravi razliku, a to nisam video. Na njemu je da preuzme odgovornost, da traži, uzme loptu, da pređe dvojicu i da reši. Ne sme ovako da igra."

Od Jankovića traži da bude odlučniji i da se podredi ekipi.

- Marko mora da igra za ekipu, saigrače. Zahtevam da bude konkretniji, odlučniji s loptom, jer nama ne trebaju njegovi driblinzi na 40 metara od gola. Kao što sam rekao, pokazali su protiv Grka, a to nije bilo tako davno, da mogu i kako treba."

Direktor crno-belih i dalje smatra da je Partizan kvalitetniji od Videotona, ali to ne uvećava njegove šanse pred revanš.

- Šanse su još uvek 50-50. Ubeđen sam da smo kvalitetniji, ali ekipa mora da shvati koliko za klub znači plasman u Ligu Evrope. To nam je i bio cilj na početku, plasman u jedno od dva evropska takmičenja. Nedopustivo je da budu zadovoljni rezultatom 0:0 protiv Videotona. To nije Partizan - istakao je Iliev za "Mondo".
 

2024 © - Vesti online