Petak 18.08.2017.
13:35
N. Popović - Vesti

ČITAJTE NA "VESTI DIGITAL": Reporteri "Vesti" prvi posetili malu Teodoru posle operacije u Frankfurtu

Z. Vicelarervić
Mala Teodora Vranješević sa roditeljima i bratom 

Ali, samo na sat vremena i uz velike mere opreza, jer bi i najmanja infekcija mogla biti kobna. Zato je devojčica i u sred leta obučena do grla, a na ustima i nosu ima masku koja brani virusima i bakterijama da dopru do bolešću, teškim lečenjem i operacijom iscrpljenog Teodorinog organizma.

Reporteri "Vesti" su prvi novinari sa kojima porodica pristaje da se vidi i razgovara od kada su u Frankfurtu. Na razgovor je prva stigla majka Nataša. Bleda, mršava i iscrpljena upućuje nam osmeh, a za ruku vodi šestogodišnjeg Tedorinog brata Đorđa. Pomalo stidljivi dečak brzo se opustio i ispričao nam da će ovih dana krenuti u Internacionalnu školu u Frankfurtu, sa još nekoliko mališana koji još ne znaju ni reč nemačkog jezika.
 
- Ako se Teodorino lečenje i dalje bude odvijalo u najboljem mogućem smeru, predstoji nam najmanje još godina boravka u Frankfurtu, pa se Đorđev polazak ovde u školu podrazumevao - kaže nam Nataša.
 
Bogdan je u smeni kod Teodore, neko stalno mora da bude uz nju. Treba joj dodati vodu, odneti je do toaleta, dati sedative zbog bolova, jer ona ne može na noge. Mišići su joj zbog bolesti i dugog ležanja atrofirali, ali Nataša se nada da će devojčica uskoro uz pomoć fizioterapeuta ponovo prohodati.

- Kada bi, ne daj Bože, neki krvnik pobio celu moju familiju, ne bih imao srca da mu, kao odmazdu, poželim golgotu kakvu smo Teodora i mi prošli u poslednjih godinu dana.

Ove reči koje nam je, gledajući negde u prazno i otphujući dim sa ko zna koje upaljene cigarete izgovorio u krugu Univerzitetske klinike u Frankfurtu Kragujevčanin Bogdan Vranješević (44) možda najbolje opisuju muku kroz koju je prošla njegova devetogodisnja devojčica.

Ceo tekst našeg reportera Nebojše Popovića i fotografije Zorana Vicelarevića možete da pročitate u Vikend izdanju "Vesti", ali i bez odlaska na trafiku na - Vesti Digital.

Za to je potrebno samo da preuzmete aplikaciju: 

za Apple uređaje: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI! 

Vesti Digital - Vaše novine na ekranu

2024 © - Vesti online