Petak 18.08.2017.
02:15
Vesti

Životna trka Ismaila Mačeva

facebook.com/Ismail Maki Macev
Borba traje: Ismail Mačev

Sve je počelo u martu ove godine kada je na nagovor supruge otišao da sredi problem sa prstom koji vuče već godinama.

Ovo sve se odvijalo krajem marta i početkom aprila pre odlaska na klupske pripreme u Bar.

Po povratku iz Crne Gore dobio je na mali spisak lekova na biljnoj i vitaminskoj bazi za oporavak.

Te sve lekove je pio sve do početka avgusta, a u međuvremenu je radio sve neophodne analize na kojima mu je ustanovljen karcinom pluća.

Čim je to saznao, Mačev se obratio lekarima sa VMA koji su mu zakazali operaciju za 8. avgust.

Pošto je lekar kod koga je zakazao operaciju otišao na odmor, operacija je prolongirana za dva dana i tako je Ismail operisan 10. avgusta odmah ujutru.

Operacija je trajala puna tri sata. Odstranjen mu je gornji režan na desnom plućnom krilu i time je otklonjeno sve što je taj karcinom zahvatio.

Operacija je uspešno obavljena. Ali, priči tu nije kraj. Kada se činilo da se sve završilo, sa odeljenja je vraćen ponovo u šok sobu zbog jakih bolova i teškog disanja proveo je tamo celu noć. Posle oporavka, sutradan je ponovo vraćen na odeljenje, odakle optimistički poručuju:

- Mačev je trenutno dobro, kaže da su mu preneli sve pozdrave i svu podršku koju su mu svi slali, da mu to puno znači i da ga i to drži. On će još neko vreme provesti u bolnici, pošto oporavak još nije završen. Borba traje, a nadamo se da je ono najgore prošlo i da Maki sad lagano ulazi u finiš i ove trke koju će rutinski završiti i pobediti kao što je to radio bezbroj puta u svojoj sportskoj karijeri.

Počelo od tetive

Zbog problema sa tetivom nije mogao čak da savije ni domali prst. Rutinska operacija kojom bi se tetiva prsta sredila bila je zakazana, samo je popularni Maki morao da odradi još neke analize između ostalih i pregled pluća. Sve je to i odradio, a potom otišao koji dan ranije u bolnicu kako bi sačekao operaciju prsta. Na sam dan operacije, doktor je primetio neku mrlju na plućima i odbio je da izvrši operaciju pre nego se to detaljnije ne ispita.



 

2024 © - Vesti online