Četvrtak 17.08.2017.
18:00
Vesti - Foto: Lična arhiva

Dobri rezultati, prvi korak ka izlečenju

Lična arhiva
Napolju prvi put od operacije: Teodora Vranješević sa mamom i bratom

Ipak, njeni roditelji upozoravaju da je ovo samo Teina prva dobijena bitka protiv mijeloidne leukemije i da se na konačnu pobedu mora još čekati.

Teodorin tata Bogdan moli javnost za razumevanje što su njegova supruga i on "škrti" na rečima kada je u pitanju oporavak njegove ćerkice, za čije lečenje su građani Srbije, ali i zemljaci iz dijaspore u samo nekoliko dana prikupili neverovatnih 350.000 evra.

- Molim sve da pokušaju da nas shvate! Jednostavno, u prethodnih 15 meseci, od kada se Teodora razbolela, imali smo mnogo uspona i padova, bilo je i pomaka u lečenju, a onda bi nakon toga usledili teški, dramatični trenuci tokom kojih je Teici život visio o koncu! Prošla je pakao: recidiv bolesti, sepsu krvi, upalu pluća tokom transplantacije, opekotine na koži od hemioterapiji i to sve u danima kada nije imala leukocite, odnosno, svoj odbrambeni sistem! Neko može da kaže i da smo praznoverni, ali smo toliko naplašeni, da sada neke stvari jednostavno ne smemo ni da izgovorimo, da, što bi naš narod rekao, "ne ureknemo", "da ne čuje zlo". Samo polako, korak po korak, oprezno. Još dugo će vremena morati da prođe da bi lekari rekli: "To je to, uspeli smo!" - kaže Bogdan Vranješević.

Njegova supruga Nataša, potvrdila je da je punkcijom utvrđeno da u Teodorinoj kostnoj srži više nema malignih ćelija, a potom je stigao i rezultat hemerizma, kojim je ustanovljeno da su u njenoj kostnoj srži stopostotno proradile matične ćelije donora, odnosno da se kalem primio.

To jesu dobre vesti, ali je još daleko od cilja.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online