Četvrtak 17.08.2017.
23:45
S. Đurić - Vesti

Hobiji poznatih ličnosti: Cakana puca, Marko slika

N. Durović
Ikone velika ljubav: Marko Bulat sa porodicom

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana važi za jednu od odmerenijih i finijih dama na estradi i niko ne bi pomislio da je njen hobi streljaštvo.

Popularna pevačica poznata po lepom glasu već nekoliko godina redovno odlazi u streljanu gde puca iz pištolja.

- Bilo mi je zanimljivo i shvatila sam da pucanjem mogu da izbacim sav bes i ljutnju iz sebe. Streljaštvo je odlična antistres terapija. Moram da priznam da nisam baš vrstan strelac, ali mi veoma prija da odem na trening. Zahvaljujući instruktoru naučila sam da držim pištolj i nije baš jednostavno. Sportski sam tip i volim da probam sve što je novo, tako da je logično što sam izabrala streljaštvo. Adrenalinski sam zavisnik, pa sam skakala i iz aviona s padobranom sa visine od 3.000 metara - rekla je Cakana za jedan beogradski nedeljnik.

Inače, pevačica ima i dozvolu za posedovanje pištolja.

Poznato je već da se Marko Bulat bavi slikanjem ikona.

- U mom stanu ima mesta i za muziku i za slikanje. Za izradu ikona treba dosta vremena, ali dobrom organizacijom uspevam sve da uklopim.

Bulat je studirao Akademiju za umetnost i konzervaciju Srpske pravoslavne crkve u Beogradu, a diplomski rad bio mu je ikonopisanje crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Krupnju, tako da nije čudno što je osim muzike njegova velika ljubav i slikanje.

Pored toga Bulat je i veliki ljubitelj serijala naučno-fantastičnih filmova "Ratovi zvezda", pa tako ima vrednu kolekciju predmeta koji su vezani za filmove ovog serijala.

I Milica Todorović je osim za muziku talentovana za crtanje i slikanje, a ljubav prema toj vrsti umetnosti neguje još iz školskih dana.

Pevačica je tako jednom prilikom sa prijateljima na društvenim mrežama podelila crtže Adel, koji je sve oduševio.

- Moj crtež Adel - napisala je Milica, koja je za kratko vreme prikupila nekoliko hiljada lajkova.
Glumac Branislav Trifunović u slobodno vreme voli da bude di džej, a Željko Šašić da vozi karting.

Uživanje u prirodi

Velika strast legendarnog muzičara i osnivača rok grupe Bijelo dugme Gorana Bregovića je povrtarstvo.

Naime, on je u svom dvorištu u Beogradu pored kuće napravio vrt, gde uzgaja kupus, zelenu salatu, paradajz i drugo povrće, ali i voće.

- Tačno je da imam vrt u svom dvorištu i da uzgajam voće i povrće. Na taj način znam da su namirnice koje jedem zdrave, da nisu špricane. Svaki put kad sam u Beogradu, odvojim slobodno vreme za moje biljke - rekao je jednom prilikom Brega.

A Vuk Kostić uživa u lovu i ribolovu. Kad god mu to obaveze dozvoljavaju popularni glumac sa prijateljima odlazi na neko od lovišta.

I njegov kolega Vojin Ćetković voli ribolov, pa ga često možemo videti pored reke. Nedavno je na društvenim mrežama postavio fotografiju na kojoj se pohvalio dobrim ulovom.

Fotografija velika ljubav

Osim što je odlična glumica i pevačica Ana Sofrenović uživa i u fotografiji i kako kaže nigde ne ide bez fotoaparata.
- Volim da se bavim fotografijom i često izlazim i fotografišem, posebno kad putujem. Fotografija me uvek privlačila. Volim da slikam pejsaže, arhitektru grada. Volim i prirodu, ali i urbane teme, industrijske zone. Selfiji me ne privlače mnogo, pa malo slikam mobilnim telefonom - rekla je jednom prilikom Ana Sofrenović.

2024 © - Vesti online