Sreda 16.08.2017.
18:00
K.N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Prijatno iznenađenje za ugrožene porodice

Lična arhiva
Brojni darovi stigli na pravu adresu

O njihovom humanom gestu, naše novinare je obavestila predsednica Odbora Mionka Nikolić, poželevši da se i posredstvom "Vesti" zahvali na divnim darovima:

- Veoma sam prijatno iznenađena. I ne samo ja... Nismo mogli ni da pretpostavimo, kada je stigao izveštaj o pošiljci, da je stigao paket iz daleke Australije. A u paketu svega: mleko u prahu, pirinač, slatkiši, kafa, sapuni... Čak i pribor za jelo. Paket je poprilično veliki. Tu su veoma lepe stvari za bebe, garderoba za odrasle, prelepa posteljina. Nama je ovakva pomoć i više nego dobrodošla jer brinemo za skoro 3.000 duša na ovom području, koji žive u velikom siromaštvu. U ime porodica, kojima je ova pomoć namenjena, kao i organizacije Odbor za ljudska prava - Majdanpek, od sveg srca zahvaljujem porodici Stefanović iz Melburna. Gospođu Radmilu i njenog supruga, gospodina Slobodana, pozdravljam i želim da u zdravlju provode penzionerske dane. Takođe, pozivam dobročinitelje širom sveta da ne posustaju u svojim plemenitim zamislima i dobrim delima, koji mnogima u otadžbini i sam život znače.
Budući da su u ovom kraju mnoge porodice ostale bez ikakvih primanja, mahom zbog propadanja nekada najvećih kompanija, a službe socijalne zaštite ne mogu da odgovore na potrebe osiromašenog stanovništva, to i ne čudi što im je svaki vid pomoći i više nego dobrodošao. Ova nevladina organizacija trudi se da pomogne koliko može, ipak, njene snage su slabe da samostalno zbrinu ugrožene.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online